Aktivitetsrapportvecka 194 september II från Viperesti

Jag köpte skolmateriaI, rengjorde cylindern på printern med sprit, tog med mig böcker till Viperesti och kom fram måndag morgon.

Jag gick hem till två av hemmen för att säga till barnen att komma. De kom och vi började med läxor for de som hade dem, och de andra fick hemuppgifter av mig.



Då jag kom till mitt boende på måndagen hörde jag ett ljud ibilen och fick ta av hjulet så jag kunde ta bort en sten som hade kommit in mellan bromsskivan och dess skyddsplatta.

..start more space for 9 children

I skolan hade barnen prov i matte och rumänska och de hade många hemuppgifter som jag förklarade och hjälpte dem att göra på centret.

På tisdagen vid fyratiden hade jag en liten evangelisationsrond hos de som bor i Viperesti. Jag delade ut Nya Testamenten och talade lite om Gud och frälsningen han erbjuder till människor genom Jesus.


Samma dag från klockan fem hade vi en tid av gemenskap på centret där både barn och vuxna kom. Vi sjöng, bad och talade om Sakkeus, och sedan frågade jag barnen om de hade lärt sig något utifrån berättelsen. De svarade förvånansvärt bra, vilket visar att de var uppmärksamma och förstod förklaringarna de hade fått. Till slut fick barnen godis.

Barnen behövde verkligen den dagliga träningen på centret eftersom de har större utmaningar nu i början på det nya skolåret. Jag hade minnesträning med dem men också repetition av det de håller på med för tillfället.

Jag hav barnen böcker från centrets bibliotek och som läxa till nästa gång fick de i uppgift att läsa. De äldre barnen ska träna på multiplikationstabellen.

Jag delade ut humanitär hjälp från Bukarest.

Barnen har haft lite koncentrations svårigheter, men jag är mycket glad för deras samlade framgång.

Jag gav råd och motivation varje dag som barnen tog väl emot.

Tack så mycket till alla understödjare i Sverige!

Social worker                                                                                                                                                                                                                   28.09.2024


Marian Marinică