Aktivitetsrapport från Marian vecka 120 augusti 1 2021

..received donations...

..received donations...

Förberedelser: Jag tog emot donationer i form av kläder, leksaker, mat och skor. Jag handlade till centret: hamburgare, ost, pizza, salami, bröd, bullar, kex, bananer, nektariner, äpplen och chocklad.

På söndagen fyllde jag bilen med. Det ingick en träkonstruktion till ägaren av centret. Jag kom säkert fram, lastade av med hjälp av några barn som väntade på mig. Jag lade maten i kylskåpet innan jag hälste på hos en familj för att se vad som hade skett med två bröder som är inskrivna på centret.

Föräldrarna har arbetet varje dag under en vecka mer än 100 km hemifrån med att ta upp potatis. Endast ett av barnen kom till centret eftersom det andra barnet (äldste systern) stannade hemma för att ta hand om sina syskon medan föräldrarna var iväg för att skaffa pengar.

Denna veckan gav jag barnen var sitt par solglasögon som jag hade köpt i Bukarest. De blev jätteglada. De behöver dem verkligen denna varma sommaren där temperaturen har gått upp till 370 C.

Jag hämtade och lämnade två av barnen varje dag för att ta dem till centret.

Barnen hade en timme läxläsning varje dag, en timme pedagogisk underhållning och en timme där de såg på Böckernas Bok.

Två barn, Robert och Andreea, sade till mig: „Herr Marian, vi visste inte alls vem Herren Jesus var, men nu då vi har sett Böckernas Bok förstår vi.

Lunch time

Lunch time

Jag donerade matpaket till tre familjer. Denna veckan gav jag gåvor till Andreea på hans 10 års födelsedag.

Byggnaden där det förra dagcentret fanns, har enligt borgmästaren blivit omvandlat till ett apotek för barn.

Jag hade tid att tala med några föräldrar på centret om viktigheten av att deras barn kommer regelbundet till centret. De verkade förstå fördelarna med att delta i programmet på dagcentret.

Det var en mycket bra vecka. Barnen kom med glädje och sade att om vi inte möts regelbundet så glömmer de det de har lärt i skolan.

Tack så mycket och Gud välsigne er!

..toy and joy

..toy and joy

.clean the center...-1

.clean the center...-2

Nicu 7 years

Andreea 7 years