Vecka 68 aktivitetsrapport från Marian

Extra bilder nedan

Förberedelser: Jag bytte ut kylaren I bilen, köpte skrivhäften till barnen, samlade in donationer hemma hos olika familjer och köpte mat för hela vecka. Jag köpte också böcker till biblioteket I centret för 200 euro som hade öronmärkts för detta syfte. Då utgivaren förstod att böckerna var för barnen I centret beslöt han att ge 40% rabatt på köpet.

...new packages

...new packages

Dag 1 Jag startade tidigt på morgonen och då jag kom fram före klockan nio fann jag redan barnen väntande på mig. De hjälpte mig med att ta ut donationerna från Bukaresti, som denna gången huvudsakligen bestod av leksaker.

Barnen fick skinksmörgåsar och gick I gång med olika uppgifter. Jag förklarade lite geometri för dem och hur de skulle lösa uppgifterna.

Jag tog barnen med mig till lagret för att kolla leksakerna jag hade med mig och som vi kommer att inventera under veckan.

Det kom två familjer I dag för att ta emot humanitär hjälp.

Till lunch fick barnen korv och äpplen efteråt. Jag gick med dem till minibusstationen för att sätta barnen på bussen, men den kom inte, så barnen fick gå till skolan.

..new books

..new books

Dag 2 Jag gick tidigt till centret för att laga dörrlåset. Det fanns barn där redan som hjälpte mig. Idag kom det fler barn än igår. Efter fikat gick de I gång med hemarbete. Sedan lunch och avgång till skolan.

..a lot of homework..

..a lot of homework..

Dag 3 Jag var på plats innan nio för att trycka ut material som jag hade hittat på internet. Massor av barnen kom inte I dag. Ett av dem hade blivit biten av en hund och måste resa till lasarettet. Två andra barn kom inte för att de hade gjort sin pappa arg så han inte ville låta dem gå till centret (jag ringde honom, men han ville inte tala med mig). Ett fjärde barn kom inte för att han hade varit uppe sent på kvällen och vaknade för sent och slutligen var det en mormor som hade rest till Bukarest, så att det inte fanns någon hemma som kunde göra barnen I ordning för centret och skolan. Den sista som inte kom var en flicka I andra klass vars föräldrar hade åkt iväg till Spanien, så att ingen fanns hemma som kunde hjälpa henne att göra sig I ordning.,

De barnen som kom fick fika på morgonen och gick I gång med att göra de uppgifter som jag hade skrivit ut från internet.

Idag fick barnen kika på böckerna jag hade köpt och efteråt fick de rita och leka utomhus.

Till lunch fich de kryddkorv och äpplen innan de gick till skolan.

Jag ringde hem till en familj och bokade in dem för humanitär hjälp.

...we wait to read them

...we wait to read them

Dag 4 Det kom flera barn idag än igår. De kom tidigt, fick fika och gick I gång med läxorna.

Idag liksom varje dag hade vi en tid av social, medicinsk, andlig och bildande rådgivning.

Till lunch fick de den menu de hade valt förra veckan – nämligen kryddkorv och äpplen.

...lunch time

...lunch time

Dag 5 Idag var en speciell dag. Det kom flera barn idag än igår och efter sedvalig fika och läxläsning delade jag ut skrivhäften och pennor till alla barnen. Jag behövde förklara många av läxorna för dem och barnen förstod dem. De berättade att igår I skolan hade de lyssnat och fått bra och även extra bra betyg. Efter läxläsningen fick de måla och sedan gick de till lagret för att kolla in leksakerna ännu en gång, så att de kan välja ut några som de får när det är sommarlov. Det var de glada för.

De som hade varit där hela veckan fick en present och alla fick chocklad.

Till lunch åt barnen det samma som igår, och liksom igår fick de dubbla portioner om de ville. Jag tyckte det inte var så bra med samma mat fem dagar I rad, så nästa gång kommer jag att variera maten mer. Före varje lunch ber alla barnen bordsbön.

Några av barnen lånade böcker med sig hem.

Barnen bad mig säga tack så mycket till alla svenskar som hjälper dem och deras familjer. Jag instämmer med barnen och tackar sponsorerna och de som ber för arbetet samt medlemmarna I arbetsgruppen för Viperesti.

...Joy for toy....

...Joy for toy....

...we start with snack
...we start with snack
second hand shoes... for horse
second hand shoes... for horse