Aktivitetsrapport 171oktober 1 från Marian

Jag köpte skolmaterial inklusive skolväskor och tog emot donationer i form av kläder, skor och leksaker. Sedan köpte jag mat: salami, ost, ketchup, bröd, äpplen och kex. Söndag kväll fyllde jag bilen och på måndagen åkte jag iväg.


Jag kom säkert fram till Viperesti där jag fyllde frysen med mat innan barnen kom till centret och började göra sina läxor.

Jag delade ut skolmaterialet och skolväskorna.


Jag gav råd och hjälp till varje elev individuellt med huvudvikt på inlärning.

Gällande fjärdeklassbarnen insisterade jag på skrivövning, hur man skriver, håller pennan och användandet av skiljetecken.

Andraklassbarnen hade läxor i rumänska och matte som jag behövde förklara tills de förstod.


Tredjeklassbarnen hade skriftlig rumänska och matte T

På tisdags kvällen hade vi en stunds gemenskap för barn och vuxna. Jag delade evangeliet för de som kom för första gången.

En av dagarna kom skolbussen inte och då fick jag skjutsa barnen till skolan.

Jag talade med skolfröknarna om barnen och deras uppförande och också om de föräldrar som inte är intresserade i sina barn.


Jag gjorde hembesök i hopp om att träffa föräldrarna men de var ute i skogen för att samla svamp som de skulle sälja.

Jag delade ut kläder och skor till behövande familjer.

Medan vi väntar pås kolbussen brukar jag leka med barnen och ställer frågor om fåglar, djur, insekter och fisk. Det gillar barnen väldigt mycket.


Barnen trivs mycket bra på centret och deras föräldrar är också nöjda.

Det var en utmattande vecka, men glädjen över att barnen lär sig mer och mer och växer i kunskap och gott uppförande är mycket tillfredsställande.

Tack så mycket till våras venska vänner som även om de har sina egna problem ger sig tid till att ta hand om barnen i Viperesti och deras familjer.