Aktivitetsrapport vecka 174 november II från Marian

Jag köpte skolmateriaI, lade plast på mattorna för centret för att skydda dem från vatten och lera, tog emot donationer. Dessutom köpte jag barnens favoritmat: salami, ost, äpplen, croissanter, bröd och ketchup samt servetter.


Jag köpte en värmare för pengarna jag fick för att köpa gåvor till barnen på centret.

Jag fyllde bilen söndagkväll och tidigt nästa morgon åkte jag iväg till Viperesti där jag lade all maten i kylskåpet, satte på radiatorn och också den inköpta värmaren för att kolla den.

Barnen från ettan hade inga läxor, så jag gav dem uppgifter från de senaste skollektioner. Barnen från andra och tredje klass hade många läxor.

Jag talade med barnen individuellt om hur de skulle göra sina läxor, gav dem råd för framtiden, om hur man uppför sig och om hur man visar andra respekt. Barnen förstod och jag blev väldigt glad. Några som inte hade lärt sådant tidigare sade så här: Herr Marian, när jag kommer hem frånskolan och innan jag går och lägger mig, tänker jag på mina läxor och det jag gjorde på dagcentret.

Tisdag kl 17.00 hade vi en tid av gemenskap där många barn och vuxna kom. Vi bad, sjöng och talade om Adam och Eva och de offer som Kain och Abel gav. Däri ingick att tala om vad det betyder att lyda och vara olydig mot Gud. Det var mycket bra!

Stefan från tredje klass kom inte till centret den här veckan för att han hade fått ett hematom på ryggen efter att ha lekt med sina vänner. Han var på lasarettet två gånger och en tredje gång blev han inlagd för operation. I stället för honom kom Valentins broder från klass 2a.

Framtiden för en del av de barnen som kommer till centret skulle vara blek och utan framtids perspektiv. Det finns flera orsaker till detta: föräldrarna kan inte läsa eller är ointresserade i skolan, och för barnen kan det vara så att de inte har lust att lära sig eller inte bryr sig.

Barnen sänder tack, önskar er god hälsa och säger att de ber för er!

Det var en typisk vecka med många utmaningar och mycket glädje när jag ser barnen utvecklas.

Tack så mycket kära vänner i Sverige!