Aktivitetsrapport 86 från Marian februari II

Förberedelser

Förberedelser

Förberedelser: Det fanns pengar kvar från beloppet jag hade fått till inköp av julklappar, och för dem köpte jag pennor, gelepennor, radergummin, geometrisätt, lim, antibakteriella wipes, handdesinfektionsgel och toilettpapper.

Jag köpte mat: hamburgare, hotdogs, pizza, salami, bröd och blodapelsiner.

 Söndag kväll hjälpte min son Liviu mig med att lasta bilen. Jag fyllde den till max och många morgon bar det av till Viperesti. Jag kom fram väl och tömde bilen. Föräldrarna sorterade donationerna och lade dem i påsar till varje familj.

..electrical work

..electrical work

Jag hade ett stort problem på centret. Elen verkade inte så jag ringde till viceborgmästaren som kom för att hitta felet, men det lyckades han inte med. Borgmästarkontoret har ingen specialist för detta så jag hittade själv en pensionerad elektriker som kom och hittade felet. Han löste dock endast problemet i köket. Angående resten kontaktade jag återigen kommunen och talade med borgmästaren som sade att han skulle köpa allt material för reparationen och att vi skulle betala för arbetet.

Alla elektriska installationer blev utbytte, aluminiumkablerna ersattes av koppartråd, man satte in nya kontakter, även jordade o.s.v. Nu har centret en totalt ny installation!

Barnen kom till centret, fick salamismörgåsar som de verkligen gillade och därefter gick de i gång med läxorna som mest bestod av rumänska och matematik.

De fick lära sig bråkräkning och gjorde övningar. Jag använde mycket tid på detta, förklarade på tavlan och de fick gå fram till tavlan för att praktisera det de hade lärt sig (det gör de aldrig i skolan). Det var en stor glädje att se att de lärde sig och bad om att få fler uppgifter att lösa.

Jag besökte en familj för att kolla varför deras barn inte kom till centret. Jag hittade dem på gatan där de lekte och de lovade att komma till centret (de höll löftet). Jag kämpar verkligen med den oansvarighet som föräldrarna visar!!

Denna veckan såg jag till att vi fick vatten i centret och på toaletterna.

Jag fortsatte med utdelning av glasögon till de i lokalbefolkningen som behöver detta.

Några av barnen var sjuka i influensa och stannade hemma från skolan och det ledde till att jag lärde dem både i teorin och praktiskt hur man tvättar sina händer på ett korrekt sätt och metoder för att förebygga influensa.

Barnantalet på centret ökade för varje dag. De lämnade in sina låneböcker och lånade nya.

..to school bus

..to school bus

Denna veckan gick jag åtskilliga gånger till kommunhuset och talade med borgmästaren. Han uttalade ännu en gång sin uppskattning av det vi gör. Han lovade attg ge ett utrymme som skulle användas enbart av centret, eftersom vi har bett honom om att inte låna ut centret till andra aktiviteter (we får se).

Jag blev obehagligt förvånad över att få höra om en flicka som gick på centret tidigare och som nu var gravid. Hon har inte fyllt 14 än. Jag ringde till henne och hennes „man” och gav dem en hög stol för barnet.

Det var en vecka full av aktiviteter och med mycket bra resultat. Tack så mycket!

🙂

..sorting donations

...first children clean the Center!

...donation to families...

...hamburger...

..first children clean the Center!

...what's your name