Aktivitetsrapport från Marian vecka 126 november II 2021

Jag köpte mat till barnen på centret: hamburgare, pizza, korv, ost, salami, donuts, croissanter, bröd mineral, mineralvatten, bananer, apelsiner, äpplen, vanliga servetter samt våtservetter.

Jag kom säkert fram till Viperesti. Barnen kom glada och med många läxor. Det finns tre av barnen som ännu inte kan skriva och jag lägger mycket tid ned på dessa tre. Jag lär dem att skriva bokstäver och simpla ord. Jag upptäckte när jag frågade dem hur det var i skolan, att de de inte hade varit där veckan innan. Jag blev ganska upprörd och skällde ut dem.

Som vanligt kommer barnen varje morgon och äter frukost och kl 12 får de lunch, frukt och donuts eller croissanter. När vi hade tid över och barnen frågade satte jag på avsnitt med Böckernas Bok som vi talade om och barnen lärde sig en massa om Jesus. Det gillar de.

Vi hade „Te klockan 6” möte på tisdagen. Det kom föräldrar och barn som lyssnade (några med tårar) till evangeliet. De tyckte om det och sade att de ville komma tillbaka vid nästa tillfälle.

...tee from six

...tee from six

Jag besökte familjer för att se vilka behov de hade. Jag lade märke till att en familj behövde en stol. De berättade att en del av skorstenen har gått sönder och att rök kommer in i rummet, så jag beslöt att köpa ett nytt värmeelement. Jag gav dem råd och talade med dem utifrån Guds ord.

Förutom läxhjälp och råd angående utbildning är det viktigt att tala med barnen om respekt för moral. Några av dem bor i en miljö som inte direkt främjar harmonisk utveckling, och några bor till och med i en fientlig omgivning. Några bor med en ensamstående mamma som är upptagen med hushållet, problemer och att skaffa mat.

..speech therapy exercises

..speech therapy exercises

Det var en mycket bra vecka och vi tackar alla sponsorer och förebedjare som lyftar upp Viperesti i bön.

..role play