Vecka 69 Aktivitetsrapport från Marian (juni 2019)

Förberedelser. Jag fick många donationer I form av kläder, skor och leksaker. Jag köpte mat till barnen: korv, kebab och pizza och frukt: bananer, persikor och äpplen.

Dag 1 Jag kom fram vid niotiden där barnen mötte mig och hjälpte mig med att lasta av.

Dag 2 Man firade lärarnas dag I Rumänien och barnen var lediga från skolan. De kom dock till centret och på morgonen fick de fika som barnen hjälpte till med att göra I ordning. Sedan tryckte jag ut material från internet – några mattetal som jag förklararade för barnen innan de gick igång med att lösa dem.

Dag 3-5 Det kom två nya barn till centret. Josif och George Cornea. Dessa barnen opererades för två år sedan för gomspalt via hjälpen från Sverige

newcomers, Cornea george and.....Cornea Iosif(brothers who were operated by the day center).

newcomers, Cornea george and.....Cornea Iosif(brothers who were operated by the day center).

Det var översvömning I Viperesti. Två människor dog och ett hundratal hem blev vattenfyllda. En bro förstördes av vattnet.

Barnen fick skor.

Jag gick på två hembesök: hos familjen Mihai där jag delade evangeliet och en familj med tre barn som går på dagcentret.

Vi fick besök på centret av två lärare (tredje och fjärde klass) som uttryckte deras uppskattning och gav mig några rader där det står att de är tacksamma för arbetet som görs här.

...The kingdom of toys

...The kingdom of toys

Detta var sista veckan före sommarlovet och därför beslöt jag att fira de goda resultaten som barnen har uppnått I skolan I år med att låta barnen leka med de leksaker de hade funnit I “leksaksriket” (de donerade leksakerna från lagret de hade valt ut under förra besöket). Barnen uppskattade verkligen detta och blev jätteglada.

Det var en bra vecka och vi håller två veckors semester innan vi ses igen.

...children listen to a Christian song
...children listen to a Christian song
..five minutes pause...
..five minutes pause...