Aktivitetsrapport 155 februari I

Jag köpte gummimattor för centret. De behövs under vintern. Köpte även mat: hamburgare, ost, frankfurterkorvar, salami, croissanter, bröd och äpplen.

Jag hade många donationer med mig som vi delade ut i det romska området där vi startade vår mission i 2014. På så vis kunde vi uppfylla ett av målen för det vi gör: nämligen att  „Hjälpa romerna hemma.”

Barnen kom och som vanligt började de varje dag med frukost innan de börjar med läxorna. Där efter lunch och sedan följde jag dem till skolans minibuss.

En dag var det två barn som inte kom till centret på morgonen, så jag gick hem till dem för att se vad som hade hänt. Jag talade med föräldrarna och fick veta att en av dem hade mycket ont i magen och fick behandling för det. Han kunde inte heller gå till skolan. Den andra kunde inte komma för att han inte hade passande kläder. Jag övertalade honom att komma och han följde med.


På morgonen när vi startade våraaktiviteter var temperaturen 1-30C.

På onsdagen kl 16 gick jag till romerkvarteret och hade evangelisation i ett av hemmen. Det kom några få vuxna och ett par barn. Jag gav mitt personliga vittnesbörd och läste och talade om Jesus och den samaritanska kvinnan. Det var en välsignad tid och de bad mig komma igen. Då jag gick gav jag barnen godis.

Jag besökte två familjer. En av dem bor i ett lerhus med ett rum och två fönster med plast i stället för glas. Jag mätte dem och lovade att skaffa ekonomiska fönster och lampor.

...the window glass is from plastic

Det var en mycket bravecka där barnen tog emot mycket kunskap, speciellt rörande matte.

Children come to the Center

Thanks from Marian