Vecka 62 (februari II) aktivitetsrapport från Marian

Förberedelser: Jag bytte olja och filter samt checkade bilen. Jag köpte mat och fyllde bilen med hjälp av min fru.

Dag 1 Måndag morgon åkte jag till Viperesti och kom fram strax före nio. Centret var uppvärmt och någar barn väntade redan på att jag skulle komma. De hjälpte mig med att tömma bilen för varor och att bära in maten.

Då alla barnen var där fick de fika och gick igång med läxorna. Efter det fick de rita.

Till lunch fick de sandwich eller kebab och äpplen till efterrätt.

Jag gick på hembesök hos en familj för att ge dem några saker till köket som jag hade lovat dem.

..teamwork strategy

..teamwork strategy

Dag 2 Då jag anlände kl nio väntade barnen redan på mig. Jag sade till dem att inte komma före kl halv tio så att de inte skulle bli för trötta innan de går till skolan. Det var fler barn idag än igår, men ett av barnen var sjukt, så jag skickade hem honom. De hade som vanligt många läxor och mycket att lära sig. Efter läxorna fick de rita och måla eftersom det är det bästa de vet. Barnen fick fika på morgonen och till lunch fick de välja mellan kebab, sandwich eller hamburgare. Därefter äpplen. Då dagen var slut följde jag dem över gatan som de ska krossa för att komma till skolan.

..help families

..help families

Dag 3 Idag fick några träna matte, några rumänska och några skrivstil. Jag lade vikt på bråkräkning, skrivning, grafik m.m. En del fick läsa och förklara vad de läste, andra fick berätta vad de såg på en bild. Jag anordnade ett spel med teckningar som representerar bråkräkning. Det var roligt och barnen förstod bättre. Barnen fikade och åt lunch som vanligt. Det fanns inget vatten på centret idag.

Jag hade en sammandrabbning med en förälder idag som talade fult till mig och hotade mig för att jag hade skickat hem två av hans barn på måndagen eftersom de inte hade varit där hela vecka 60 utan att uppge någon orsak till varför de inte kom. Dessa barns båda föräldrar blev hämtade av polisen idag eftersom de hade ställt till en skandal med några andra personer.

Dag 4 Idag var det en underbar och varm dag och många barn kom. De hade många läxor som vi gjorde tillsammans efter att jag hade förklarat först. Efter läxorna fick de rita och måla. Vi satte upp teckningar på väggen efteråt. De var mycket nöjda med att se dem utställda. Ett av barnen mådde illa och efter att jag hade lånat honom telefonen så han kunde ringa till sin mamma, gick han hem.

...smile and good will

...smile and good will

Dag 5 Det var en särskild dag idag eftersom 1 mars firas Rumänien som vårens början. Barnen hade inga läxor och jag gav dem en överraskning. Jag hade köpt färgglatt papper där de kunde skriva lyckönskningskort till sina mammor eller lärare. Det tyckte barnen om. Jag hade mycket jobb med att visa dem hur man ritar speciella blommor eller bokstäver eller andra saker som skulle finnas på korten.

I början av programmet fick barnen fika och till lunch hamburgare och äpplen. Sedan följde jag dem över gatan.

Det kom många föräldrar idag för att få humanitär hjälp.

Barnen hade med sig de böcker de lånade förra gången och fick nya med sig hem.