Aktivitetsrapport från Marian vecka 110, februari II

...to Viperesti..

...to Viperesti..

Innan vecka 110 tog jag emot donationer, köpte skolmaterial, mat till barnen, hamburgare, bullar, salami, ost, croissanter, donuts med sylt eller chocklad och apelsiner. Jag tog bort höger framsätet på bilen för att kunna ta med mig ett klädskåp med två dörrar och tillbehör. Jag lastade bilen och åkte iväg till Viperesti där jag kom fram säkert.

..furniture arrived...

..furniture arrived...

Från i dag har vi ett annat rum för vårt center som inte har någon värme och med kakel på golvet. Jag tog med mig tre luftvärmare från Bukarest och satte på dem, men det var fortfarande värmare utomhus än inomhus. Barnen kom, fick frukost och gick sedan igång med läxorna.

Jag gav klädskåpet till en familj.

På utsatt tid gick jag till ställe nummer två där rummet är bättre men där vägen dit är extremt dålig. På grund av den dåliga vägen har jag beslutat att inte använda denna lokalen. När jag kommer hit på nästa resa kommer jag att ha båda grupperna i rum nr 1, där vi kommer att göra läxorna och där barnen kommer att få varm mat (uppvärmd i mikron) innan jag följer dem till skolans minibus.

Jag gjorde flera hembesök den här veckan där jag upplevde familesituationen på lite närmare håll och där jag gav familjerna mat i gula påsar. Jag hjälpte och gav råd till några av familjerna angående köp av en tvättmaskin, talade om barnens situation och om hemreparationer.

..visiting a family with ten children and meeting their needs

..visiting a family with ten children and meeting their needs

Jag gav barnen skolmaterial, skrivböcker och pennor.

Jag „tog steg” för att mötas med den nya viceborgmästaren för att presentera fördelarna med våra aktiviteter i Viperesti kommun. Jag väntar.

Barnen har massor av läxor och fjärdeklassbarne hade svåra matteuppgifter att lösa.

...homework

...homework

Jag insiterade på (för vilken gång i ordningen?) att inte låta sina barn (två bröder) stanna hemma från skolan och till slut skickade de iväg dem. Jag „kämpar” (vi kämpar) för att förebygga frånvaro och skol dropout och att utrota funktionell analfetism där barnen kan läsa men inte förstår, så att de ska kunna få bra resultat i skolan.

Jag hade också en liten aktivitet med barnen där de gjorde ett bokmärke i form av ett hjärtkuvert.

Denna veckas aktiviteter rörde utbildning, sociala och andliga aktiviteter. Det var en intens vecka med många hembesök, insistering på hemarbete och förklaringar angående matte och rumänska. Jag lagade några dörrar, en tvättmaskin och lite annat.

..lunch, donuts and fruits...

..lunch, donuts and fruits...

Tack så mycket från djupet av våra hjärtan till Gud, MER, svenska kyrkor och vänner som stötter de fattiga och deras barn!

..attempt to fix it...

..note books for a little boy...

...Mihaela...a very good girl

..sweets for children

..glasses for parents

..a new christian woman and a device with Gospel and songs