Aktivitetsrapport 96 juli nr II 2020 från Marian

Förberedelser: Jag tryckte ut övningar i rumänska för varje barn för alla fem dagarna.

Jag köpte mat till centret: hamburgare, kebab, sandwiches, salami, bröd, frukt och chocklad.

En grupp ungdomar från Filadelfiakyrkan i Bukarest kom på besök till Viperesti. De spelade spel, gav bibellektioner och hjälpte barnen med att träna. Barnen var glada och upprymda över deras besök och frågade dem om när de kunde komma tillbaka.

...Maria, Cristian and Rareș

...Maria, Cristian and Rareș

Denna veckan gav jag en barnvagn, ett badkar och kläder till Rares mamma, 15 år gamla Maria. Marias man Christian var också där. Jag talade med dem om att ta emot Jesus i sina liv och gav dem NT.

Jag fortsatte fokusera på undervisningen i rumänska och barnen lärde sig massor.

...toilets cleaning

...toilets cleaning

Denna veckan kom en mamma och rengjorde centrets toaletter både in- och utvändigt.

Efter att ha tittat på Böckernas Bok valde flera av barnen att låna Barnbibeln med illustrationer från vårt bibliotek. Barnen lärde sig mycket om moral och kristet uppförande. De förstod (på sin nivå) vad Jesus har gjort och varför han kom till världen. Barnens föräldrar frågar barnen vad de lär sig på centret och de berättar vidare för sina föräldrar om det de har sett på video. På så sätt är de små missionärer i sina hem.

Vi firade födelsedag för två barn, Michaela, ått år och Izabela, nio år. Vi sjöng för dem och de delar ut godis och fick var sin gåva.

Mihaela 8 years

Izabela 9 years

Det var en mycket bra vecka och trots hettan (det var mer än 30 grader varje dag) och att det är sommarlov fortsätter barnen komma med stor glädje och intresse.

Gud välsigne alla svenska vänner.

Se ex bild nedan

..donations for poor families
..donations for poor families
..clean the center's garden
..clean the center's garden
..clean inside..
..clean inside..

click on me (thanks)