Aktivitetsrapport från Marian vecka 79, november I

Administration shoping for Viper. Center

Administration shoping for Viper. Center

Förberedelser: Jag handlade under flera dagar i olika affärer för att hitta skolmaterial och förbereda dagcentret för vintersäsongen. Jag köpte gelepennor, linjaler, spik, „firing solution” för kaminen, kylvätska till bilen och mat till barnen i Viperesti: hamburgare, hotdogs, pizzor, päron och äpplen.

På söndagen lastade jag bilen med donationer och måndag morgon åkte jag iväg till Viperesti. Vid ankomsten stod några föräldrar och barn och väntade på mig. Maten lades i kylskåpet, barnen fick fika i form av leverpate på bröd och sedan gick de i gång med läxorna under mitt överinseende.

Jag gjorde flera hembesök denna veckan. En familj fick kläder och en elektrisk symaskin, en annan familj fick en länstol, en taklampa och ett bord. Jag delade evangeliet med dem och de lyssnade uppmärksamt och med uppskattning.

Jag hade med mig ett vindskydd för kaminen i dagcentret. Jag ringde till viceborgmästaren som skickade ett team för att installera vindskyddet och lägga på några takpannor.

Denna veckan hade barnen många läxor. Då de var färdiga med läxorna var det några av dem som skrev kort till mig där de sade:”jag älskar dig, herr Marian!” Det finns en varm atmosfär mellan barnen och mig. Vi tycker om varandra och respekterar varandra.

...homework

...homework

...financial help...

...financial help...

Denna veckan gav jag den sista penninggåvan från Susanne Th.

Maia, en andraklassare på 8 år startade på centret. Hennes mamma är ensamstående, separerad från sin man som enligt lag är förbjuden att träffa sitt barn.

Jag gav en skolväska till ett barn, då den gamla väsken hade gått sönder.

På torsdagen firade vi födelsedag för Larisa som fyllde 8 år. Hun bjöd barnen på godis, jag gav henne presenter och barnen sjöng för henne.

14. Larisa '' today is my birthday!''

14. Larisa '' today is my birthday!''

Varje dag fick barnen som vanligt ett mål. Många barn äter inte hemma, eftersom det inte finns någon mat där.

11...hotdog at lunch

11...hotdog at lunch

Även denna veckan fick barnen ta emot råd om motivation och hygien samt andliga sådana. Jag berättade bibelhistoria, gick igenom ordspråk och visa ord och hur man kan tillämpa dem i livet.

Larisa 8 years. Thank you!

Larisa 8 years. Thank you!

Varje dag när barnen hade gjort färdigt sina läxor och det fanns tid fick barnen skapa: teckna, måla, klippa eller gå ut och leka några minuter.

...after finishing homework...

...after finishing homework...

EXTRA BILDER NEDAN

click on the picture

..morning snake...

...look here...

....THANKS...

..before school time...

..before school time...

Det var en välsignad och effektiv vecka. Tack så mycket för ert varma stöd och era böner.

Från

stora bild

ovan.