Aktivitetsrapport från Marian vecka 116 maj II 2021

Förberedelser: Jag tog emot donationer. Köpte mat till barnen: salami, ost, bullar, hamburgare, pizza, bananer, apelsiner och nötchocklad.

Jag lastade bilen söndag kväll och kom säkert fram måndag morgon. Jag satte på kylskåpet, sopade centret, tvättade bänkarna, lade mat i kylskåpet och åkte i väg för att hämta de av barnen som bor långt från centret.

Barnen får frukost varje dag innan de börjar göra läxor.

Jag lämnade över de donerade kläderna till en familj som sorterar dem innan de tar dem hem till olika familjer.

Hem till olika familjer.

Denna veckan hade barnen många hemuppgifter. De lyckades lösa dem utan att få dem förklarade först.

Andraklassarna hade nationella prov på skolan. De åkte därifrån till busstationen och där hämtade jag dem så de kunde komma till centret. Efter avslutat program där skjutsade jag hem dem.

Som vanligt gav jag råd och motiverade dem. De får inte så mycket av den varan hemma, eftersom de flesta av föräldrarna har begränsad förmåga att fostra sina barn.

Jag tog barnen fram till tavlan för att lösa matteuppgifter och rita geometriska figurer. De hade uppgifter som handlade om mått och vikt.

Valentin

Valentin

 Mihaela

Mihaela

Efter avslutad läxläsning hade barnen tid för rekreation: korsord, teckning, målning, klipp-och-klistra.

Det var en mycket bra vecka där jag kunde bygga på den undervisning de hade fått i skolan och förklara det de inte hade förstått genom att gå mer i detalj och låta dem gå fram till tavlan och svara på frågor.

Ett av barnen, Luke från tredje klass, tackade vännerna i Sverige på alla barnens vägnar.

Extra bilder nedan