Aktivitetsrapport Vecka 145 september II

Jag blev uppringd och gick till en adress för att ta emot donationer. Jag köpte mat till barnen: hamburgare, petit-chouer, skinksnitzel, salami, ostskivor, äpplen, munkar, croissanter, ketchup, antibakteriella våtservetter, bröd och lite skolmaterial.

Tidigt på morgonen började jag resan mot Viperești och kom fram säkert. Jag lade in maten i kylen och sprayade rummet med flugspray och gick sedan till några av barnens hem för att telefonerna inte fungerade.

Varje dag hade barnen mycket läxor, vilket är bra. En del är oroliga ( tex. Luca som just slutade 5:an) för hur de ska klara sig när de inte längre kommer till Dagcentret. Det är därför jag försöker lära dem några principer som kommer att vara användbara för dem även när vi inte är tillsammans, nämligen: att vara uppmärksam i klassen, läsa krav och instruktioner noggrant tills du förstår, utan att stressa, att hålla koll och ha ordning hemma på personliga skolsaker.

Jag gav donationerna för att sorteras och sedan distribueras till familjerna och delade ut lite förnödenheter till barnen.

..experience the power of sunlight focused through a magnifying glass on a dry leaf

..experience the power of sunlight focused through a magnifying glass on a dry leaf

För att "bryta" rytmen av det ständiga skolarbetet, genomförde jag den här veckan några experiment med barnen och för dem: kraften i solljus genom ett förstoringsglas, principen om fallskärm och barnens tillverkning av en fallskärm.

Vi hade också gemenskapsmötet "klockan sex". När jag kom var det många barn som hjälpte värden för vårt center att hugga och transportera ved.

Vid sextiden avbröt de aktiviteten och tillsammans med några vuxna startade jag mötet. Vi började med att gemensamt be Fader Vår, sedan sjöng vi och pratade om "ormens upplyftning i öknen" från Johannes 3. Jag ritade den här bibliska scenen på tavlan för att göra den lättare att förstå. På slutet gav jag barnen munkar och croissanter. Det var en mycket bra och vacker stund!

...experience with a small parachute

...experience with a small parachute

Det var en ansträngande vecka (tredje i rad) men med många goda prestationer och en bra start för barnen på det nya läsåret.

Stort tack till våra vänner från Sverige, Gud välsigne er!

Socialsekreterare 17.09.2022

Marian Marinică