Aktivitetsrapport 98 augusti II 2020 från Marian

Förberedelser: Före vecka 98 köpte jag mat till centret: hamburgare, korv, pizza, salami, senap, ketchup, äpplen och bröd.

En familje hjälpte mig att tömma bilen då jag kom fram till Viperesti.

Barnen kom till centret, åt en smörgås på morgonen och gick sedan i gång med att göra matteövningar under två dagar och test i rumänska de nästa tre dagar.

Efter första lektionen lekte de utomhus, målade och klippte. Några lånade böcker från biblioteket.

Jag förklarade för dem om vattenfenomen i naturen och gjorde ett experiment. Barnen hällde vatten på trappen utanför centret och efter ett tag förstod de att det hade avdunstat.

Jag lärde dem hur man kan personifiera objekt: genom att rita, genom att ge dem ett mänskligt ansikte och genom att berätta attribut i dialoger.

Det finns en fruktan bland några familjer att de som kommer från Bukarest (och det gör jag ju) kan vara smittade med Covid 19 och sålunda infektera andra. Detta har sin orsak i en aggressiv mediakampanj, men också i deras okunskap och benägenhet att tro på vadsomhelst.

Jag besökte några familjer denna veckan och delade evangeliet med personalen på det stället där jag bor.

Några barn frågade varför de inte skulle kunna ha två timmars lektion i stället för bara en. Jag svarade att de har semester och att jag inte vill trötta ut dem för mycket. Det förstod de.

Denna veckan kallade jag fram barnen till tavlan för att göra mattetal. Några av dem är väldigt blyga men denna metoden hjälpte dem att övervinna sin blyghet.

Jag skjutsade några av barnen från och till centret eftersom det inte fanns några som kunde hjälpa dem dit.

Det är ännu inte bestämd när barnen kommer att starta skolan och vem som ska ta ansvar för att checka dem och säga varje dag om de är friska och om de ska bära mask o.s.v.

Samtidigt är det så att barnen i klass 1-4 i skolan i Viperesti ska gå till skolan på förmiddagen och inte som förut på eftermiddagen. Detta betyder att programmet på centret kommer att bli på eftermiddagen efter skolans slut.

27 september är det val i Rumänien så vi vet inte vem som kommer att bli vald till borgmästare och vilken relation vi kommer att ha med honom.

..pizza...so good!

..pizza...so good!

Det var en bra vecka där barnen fick en massa kunskap.

Tack så mycket SVERIGE.

...lessons with writing program