Vecka 140 juni II aktivitetsrapport från Marian

...for Nicu

...for Nicu

Det fanns många förberedelser den här gången. Jag köpte in saker till sommarlovet, bland annat badmintonspel, pennor och ritpapper, böcker, toalettpappershållare för centret och en fotboll till Nicu, en pojke från första klass som jag hade lovat en present om han helt slutade skolka från skolan.

Jag skrev ut övningar och testar för skolaktiviteter och tog emot donationer i form av kläder, möbler och andra saker. Jag tog också med en teve för att se på Böckernas Bok.

Jag fyllde bilen och kom säkert till Viperesti där jag lastade ut alltihop.

...for Center

Måndagen som var annandag Pingst är helgdag i Rumänien så barnen var lediga. Trots detta kom de till centret varje dag. De hade läxor hela veckan (vi använde en timme för detta) en timme för fritt valda aktiviteter och en timme där vi såg på Böckernas Bok.

..home work for vacancies

..home work for vacancies

Barnen avslutade skolåret med bra resultat. Bland dem fanns en som fick första pris och även tvåan och trean fanns med!

På tisdagen hade vi Te-klockan-sex-möte. Jag kom en timme tidigare, gjorde te och förberedda mötesrummet. Föräldrar och folk från byn kom. Vi sjäng, bad och jag predikade evangeliet.

Nicu

En dag bad ett av barnen (Nicu i ettan) mig om att dra ut en av hans tänder för att han hade mycket ont och inte kunde äta. Jag lyckades med „operationen” och nästa dag mådde Nicu bra.

Barnen lekte utomhus varje dag och höll på med ritning och målning.

Jag köpte ett fiskspö till Stefan, som älskar att fiska och han blev lycklig.

 

Det var en väldigt bra vecka för vilken jag tackar Gud och medlemmarna i MER!