Aktivitetsrapport från Marian vecka 92 maj II 2020

Denna veckan arbetade jag på internät med att ladda ner prov och uppgifter för barnen i Viperesti. Det rörde sig om matte för två dagar och rumänska för tre dagar och var gjorde så att de passade varje klass och varje elev.

Jag hämtade även donationer i form av kläder, skor och leksaker. Allt var av god kvalité. Jag ringde till familjerna och lät dem veta att jag var på väg och sade till dem att jag ville städa på lagret och i centret.

Jag fyllde upp bilen ändå till taket med mat: mjöl, ris, majs, socker, bröd, mjölk, pasta, kex, bullar, äpplen och tvål och åkte till Viperesti. Då jag kom fram gick jag i gång med att städa. Det gick bra.

Barnen hade med sig sina hemarbeten och vi gjorde läxor tillsammans. Några föräldrar sade att på centret förstår barnen sina ämnen väl därför att de får dem förklarade långsamt och tålmodigt tills de förstår. Barnen har förstått att huvudsyftet med uppgifterna de får är att läsa igenom dem med omsorg och att förstå vad de går ut på.

..Rebeca and Izabela's family in isolation

..Rebeca and Izabela's family in isolation

Denna gången upplevde jag en dramatisk situation på grund av att några av familjefäderna från de barn som går till centret hade kommit hem från Spanien där de hade plockat jordgubbar eller plantat träd och tvingades att stanna i sina hem tillsammans med hela sin familj i övervakad karantän. På grund av detta kunde åtta av barnen inte komma till centret och familjerna måste be människor omkring dem att handla för sig. Så detta att vi hade mat med oss till dem var en mycket bra sak som de verkligen uppskattade. Jag tog ävem med mig påsar med utvalda kläder och lämnade dem utanför dörren hos dessa familjer utan att komma i kontakt med dem. De är väldigt tacksamma över er, kära vänner i Sverige, för den omsorg ni visar dem.

..Andreea's family in isolation

..Florin's family in isolation

...Alexandra and Cosmin -Thank you very much!

Jag vädjade till varje familj att lita på Gud och att besöka varandra när och om de rumänska myndigheterna snart tillåter oss att mötas.

Barnen kan knappt vänta på att återuppta aktiviteterna på centret. Deras föräldrar instämmer.

Idag blev jag informerat om att „after school” centrar kommer att öppna 15 juni.

Christian, min son, som bor i Finland, donerade 200 euro till Viperesti.