Aktivitetsrapport Vecka 156 februari II

Jag fick gåvor, köpte fönster och silikon, LED-lampor och mat: hamburgare, salami, skinka, skivad ost, bröd, kex, äpplen och croissanter. Jag kom säkert fram, ställde maten i kylen och gick till två av barnens hem för att meddela dem om att jag kommit och jag ringde också de andra.

Alla barn kom, den här veckan har de skollov men de hade många läxor att lösa ändå. Precis som vilken vecka som helst, hade jag en timmes läxor, en timmes praktiska aktiviteter, och ytterligare en timme där vi tittar på ett avsnitt eller två av The Book of Books. Vi äter också lunch.

I måndags pratade jag med Troels i telefon under barnens lunch.

Barnen hade många läxor, några av dem nya för dem. Jag var tvungen att förklara allt om bråk för dem på tavlan tills de förstod. De förstod ingenting i skolan, så det föll på mig att lära dem. Jag var tvungen att använda min fantasi och jag förklarade bråken för dem genom att associera dem med en pizza som vi skar i flera lika delar. Under tre dagar förklarade jag för dem om bråk, sedan löste de även sina lovläxor.

I tisdags åkte jag till det romska samhället där jag personligen delade ut donationer till varje familj. Sedan satte jag i glas i fönstret på Iustin-huset, glödlamporna i två hus och sedan hade jag en evangelisations stund utomhus. Jag sjöng och talade om Jesu liknelse om den nådelöse,rike mannen och den fattige Lasarus. De gillade det verkligen och sa åt mig att komma till dem igen.

Det var en ansträngande vecka men full av tillfredsställelse att evangeliet predikades och på Centret lärde sig barnen i andra klass bråk och fjärde klassarna löste sina lov läxor.

..a little the time of creation

Stort tack till MER-medlemmar och alla vänner och supportrar i Sverige!