Aktivitetsrapport 53 från Marian (oktober 2018)

 

Förberedelser: Jag hämtade så många donationer att källaren blev nästan full, och gjorde inköp inför veckan. Bilen fylldes till max på söndag kvällen.

 

Dag 1 Jag körde I väl tidigt måndag morgon och vid ankomsten fanns det några familjer på plats som jag hade ringt I förväg för att be dem hjälpa till med avlastningen av bilen. Några familjer fick hjälp direkt. En av dem var en fembarnsfamilj som fick en ugn.

Barnen kom kl 10. Några av dem hade läxor och de som inte hade några gav jag några uppgifter att lösa I alla fall. Till lunch fick de kebab och bananer och sedan följde jag dem över gatan på väg till skolan.

Dag 2 Idag kom det 14 barn. De hade läxor I både I matte och rumänska. De åt snacks på morgonen innan de gick I gång med läxorna som jag gick igenom med dem först. Några av dem hade gjort läxorna hemma men fick göra om dem, då de hade flera stavfel.

Några av barnen som kom idag var nya. En av dem var Andrea som går I andra klass. Tre av de som kom igår var hemma idag med förkylning.

Till lunch fick de hamburgare, kebab eller hot dogs. Alla fick äpplen. Sedan gick vi på rad över vägen.

Det kom några föräldrar som fick humanitär hjälp, och efter det gick jag till borgmästaren och talade med honom om centret.

Dag 3 I dag fanns det tid över efter läxläsningen till att måla och se på film på laptoppen (Bibelhistoria).

På morgonen fick de fika och till lunch hamburgare och äpplen eller banan.

Dag 4 I dag var en lite jobbig dag med 15 barn som verkade lite trötta efter veckans slit. De hade många läxor på fyra klassnivåer. Det kom några nya barn från de fattigaste och dåligast utbildade familjerna. Idag fick de korv, äpplen, bananer och nektariner.

Dag 5 Jag gick till centret en och en halv timme före utsatt tid för att förbereda material för barnen, eftersom de har ledigt från skolan idag. De kom kl 10 och de fick många saker förklarade.

De fick hamburgare, äpplen och chocklad. Några av dem fick tandkräm och tandborstar.

Det var en bra vecka med många barn som kom. En av föräldrarna berättade för mig att en lärare hade sagt “att de veckor där barnen går till centret verkar de ha lättare att ta emot undervisning I skolan.”

EXTRA BILDER

to school 1
to school 1
to school... 2
to school... 2
...all are OK!
...all are OK!