Jag fick några donationer i form av kläder och leksaker, köbte skolmaterial och mat till barnen: hamburgare, pizza, korv, ost, salami, bröd, bullar, bananer, äpplen, kex, chocklad samt servetter.

Det har blivit kyligare och därför tog jag med elradiatorn till centret.

Jag hämtade Mihaela till centret varje dag, då hon bor i slutet av Viperesti kommun. Barnen åt frukost och lunch. Jag följde dem till skolans minibusstation när vi var färdiga på centret.

Tisdagen var nationell helgdag så barnen var lediga från skolan. Trots detta kom barnen med glädje till centret. De hade läxor som de gjorde efter att jag hade förklarat dem.

Jag upptäckte tyvärr att två av barnen inte alls gick till skolan den här veckan. De två barnen, Valentin på åtta och Stefan på sju har oansvariga föräldrar som jag alltid måste kämpa med för att övertyga dem om vikten av utbildning för barnen. När föräldrarna inte var hemma kom de till centret. Vet inte vad jag ska tänka om det. Det är både bra och sorgligt.

Jag talade med barnen om miljöfrågor och förklarade på tavlan och hur viktigt det är att hålla miljön ren och om vattenåtervinning i städer och hur man samlar vatten i reservoarer.

Medan barnen åt lunch sjöng jag kristna sånger för dem. Det älskar de.

Jag talade med föräldrarna om vårt arbete på centret och de var väldigt nöjda och sätter pris på det det engagemang som deras svenska vänner visar för att stötta deras barns utbildning.

Efter läxorna ger jag barnen tid att gå ut lite och att teckna, måla och klippa. Den tiden är väldigt viktig för dem eftersom de ska fortsätta till skolan där de ska vara i fyra timmar.

Det var en bra vecka. Tack så mycket till vännerna i Sverige och MER som stöttar detta arbetet.

Thank you!