Aktivitetsrapport 151

Jag köpte lite tillbehör, limstift, pennor, penn påfyllning och sedan mat: hamburgare, skinka, salami, skivad ost, äpplen, chokladkakor och croissanter med aprikossylt.


Jag anlände till Viperesti tryggt och säkert, måndagen den 28 november. Alla barnen kom till Centret, jag lagade frukost åt dem varje dag, varefter de fortsatte med att göra sina dagliga läxor.

Barnen hade mycket läxor som vanligt, och på de lediga dagarna hade jag mer tid att förklara reglerna för subtraktion och addition, särskilt för andraklassarna.

Den här veckan var det tre lediga dagar. Barnen kom klädda i kostymer med nationellt motiv och hade ceremonier i skolan.

.... in visit

En av dagarna körde jag barnen till skolan med bil eftersom skolans minibuss inte väntade på barnen från Centret. Jag besökte också en familj som har nio barn av vilka ett av dem kommer till Centret. Jag gick för att bjuda in dem till mötet på tisdags kvällen.

Vi hade vårt gemenskaps möte på tisdags kvällen där både vuxna och barn deltog. Vi sjöng, vi bad,vi läste om helandet av den magre mannen som varit sjuk itrettioåtta år. Det var en trevlig atmosfär där vi tackade Herren Jesus.

...fellowship time

Den här veckan mådde ett barn illa och behandlades hemma i två dagar. Det är nu en kall årstid och jag har märkt att vissa barn inte har kläder som passar den här årstiden.


I onsdags var strömmen avstängd, så jag tittade på "Book of Books" med hjälp av datorns batteri och jag gav lunchmaten till dem att äta hemma.

Jag pratade med några föräldrar och de berättade att bara genom att delta i Centret kunde deras barn nu läsa och skriva.

Den här veckan gjorde jag ytterligare en demonstration för barnen, nämligen kraften i varm luft. En spiral gjord av kartong, placerad på en stång ovanför den varma elementet. Den snurrar. Barnen älskade det och gjorde själva samma experiment.

Det var en mycket bra vecka, tack varevåra kära vänner från Sverige!

Socialsekreterare 2022-12-03Marian Marinică