Aktivitetsrapport vecka 130 januari II

I vecka 129 märkte jag att barnen kunde äta mer än två korvar, så jag frågade dem om de kunde äta tre åt gången, och svaret var ja, så jag köpte en större mängd från och med vecka 130.

Jag fick donationer, jag handlade: hamburgare, korv, pizza, salami, skivad ost, senap, bröd, kex, bananer, apelsiner.

Måndagen den 24 januari anlände jag säkert till Viperești. Det var en ledig dag i Rumänien, det är därför barnen inte gick i skolan utan i stället hade mycket läxor att lösa.

Eftersom de inte gick till skolan på måndagen tog jag med mig en massa leksaker till dem, och i slutet av dagen anordnade jag en utlottning med leksaker som de fick ta med hem. De var jätteglada!

I tisdags hade vi kvällsträffen "Te klockan sex" där föräldrar till barn och folk från byn och även några barn deltog. Vi bad, vi sjöng, Guds ord predikades och i slutet serverades gästerna munkar med hasselnötsgrädde och te. Det var en välsignad tid att tacka Herren!

...tee from six o'clock

...tee from six o'clock

Varje dag fick barnen lära sig om gott uppförande i familjen, i skolan och mellan grannar. Jag skämtar också med barnen varje dag, vilket gör läxorna lättare att göra och ibland också lättare att förstå.

Ett av barnen sa till mig: "Mr Marian, du är så snäll mot oss, som om vi vore dina barn."

Efter sorteringen fick familjerna donationerna. För några barn fortsatte jag mina språklektioner eftersom jag märkte att de gick framåt i att förstå och uttrycka bokstäverna.

På fredagen, efter läxorna, ordnade barnen ännu en utlottning med de nya leksakerna jag tog med till dem.

Det var en stor glädje och uppmuntran för dem att se att Gud bryr sig om dem och om maten, lektioner, läxorna, förklaringarna som ges på centret, den rådgivning de får och leksakerna de får. Tack allihop!

...little recreation time

...little recreation time

Gud välsigne de svenska vännerna och Sverige! Det var en intensiv vecka med bra resultat!

Socialsekreterare

2022-01-30

Marian Marinică