Aktivitetsrapport vecka 148 oktober II

Jag fick donationer med kläder och skor och sedan köpte jag barnens mat: hamburgare, korv, skinka, salami, ost, bröd, äpplen, kex med kräm och croissanter.

Jag kom till Viperesti, la maten i kylen, tog även med elvärmaren som jag kopplade till uttaget, jag gav donationerna som skulle sorteras för varje familj och sedan gick jag till några av barnens hus för att informera dem om min ankomst.

Den här veckan är barnen på lov, men de hade lovläxor att göra. Jag förklarade läxorna och barnen löste dem.

Programmet på Centret denna vecka: en timmes läxor, en timmes rekreation eller lugna aktiviteter, och den tredje timmen tittade vi på avsnitt från Book of Books.

Tisdag kväll från klockan sex fortsatte vi med vårt veckomöte. Vuxna och barn kom och vi njöt av gemenskap, bön, sjöng och läste ur Bibeln om huset byggt på klippan och huset byggt på sanden.

...experiment with electrificationwship time

...experiment with electrificationwship time

Den här veckan fortsatte jag med experiment som demonstrerade elektrifieringen av ett plastföremål genom friktion som sedan drar till sig pappersbitar. Barnen var entusiastiska över vad de såg.

Jag lärde dem också orientering i fält med hjälp av kardinalpunkterna (känner igen dem) och med hjälp av kompassen.

Flickan från andra klass, Andreea, skickar med "tack och glädje" till alla inblandade i Sverige som hjälper dem.

Det var en väldigt bra vecka, barnen kommer tillbaka till skolan med sina läxor gjorda men också med experiment som de kommer att berätta om för sina klasskamrater och föräldrar.

...a little break

Marian Marinică

Socialsekreterare

30.10.2022