Aktivitetsrapport Vecka 153 januari I

Inför vecka 153 köpte jag anteckningsböcker, gelpennor, A4-papper, internet kabel till centret, mat: hamburgare, korv, skinka, salami, skivad ost, ketchup, senap, croissant, kex, apelsiner, äpplen och bröd. Jag tog också med några donationer till de familjer som behöver dem.

Jag kom till Viperești och fick samtal från föräldrar om att två barn var förkylda.

På boendet var jag ensam på hela vandrarhemmet, inte ens personalen var på jobbet längre eftersom hotellet var stängt och de gav mig entrényckeln för att stänga och öppna vandrarhemmet själv. Centralvärmen på hotellet fungerade tyvärr inte!


Barnen kom till centret efter semester uppehållet. De åt mellanmål varje morgon och sedan hjälpte jag till med och förklarade läxorna.

För vissa barn som lär sig nya saker i skolan är det väldigt svårt för dem bara att förstå förklaringarna i skolan, eftersom de inte åtföljs av ytterligare förklaringar. Det är därför vi på Centern upprepar det som lärs ut i skolan och vi övar även vid svarta tavlan. Barn är mycket nöjda när de förstår principerna för att lösa matematiska problem t.ex.: division och multiplikation.

Vi fortsatte med kvällens gemenskapsmöte dit barn och vuxna kom i ett kraftigt regn. Det var väldigt bra, vi sjöng, bad och läste om Jesu uppståndelse och om dopet för de som tror på honom.


I Centret var temperaturen bara 10 grader, trots att vi har en elvärmare.Jag har pratat med våra värdar och det finns en möjlighet att fördubbla Centrets yta. För närvarande är ytan 4,8m x 3m.

Jag har installerat en internet kabel med anslutning från värdarna, för att få tillgång till information för barnen på Centret.

...visit

in

a

family

I Centret var temperaturen bara 10 grader, trots att vi har en elvärmare.

Jag har pratat med våra värdar och det finns en möjlighet att fördubbla Centrets yta. För närvarande är ytan 4,8m x 3m.

14.01.2023

Socialsekreterare


Marian Marinică