Aktivitetsrapport Vecka 141 juli I

Jag fick donationer av kläder, jag köpte en LED-ljusslinga till centret och jag gjorde barnens shopping: hamburgare, pizza, korv, salami, skivad ost, äpplen och bröd. Därefter på söndagsnatten lastade jag bilen och väldigt tidigt på morgonen startade jag och jag kom säkert fram till Viperești.

Jag lastade av donationerna, satte maten i kylen och tog sedan med Mihaela från andra sidan av byn, till Centret. Klica på bilderna.

Alla barn kom till Centret och varje dag fortsatte barnen att göra sin läxor i en timme, hade sedan en avkopplande stund ute med badmintonracketar eller arbetade med lödpennor, eller byggde olika föremål med limpistol, eller så ritade de på den elektroniska ritplattan.

Barnen var glada över att ha denna aktivitet. Efter de två timmarna såg barnen på avsnitt av “Book of Books” en timme till.

På tisdagskvällen fortsatte vi med gemenskapsmötet med barnens föräldrar, där vi bad, sjöng och pratade om den rike mannen med spannmålsmagasinen. Det var en välsignad tid!

Jag gav donationerna jag fick till familjerna från Viperești.

Ytterligare två barn kom den här veckan: Alexandru sju år, som går i första klass, och Cosmin, som hoppade av skolan för några år sedan, men nu är fast besluten att gå in i tredje klass, fast han är 13 år.

Det var en mycket bra vecka, barnen kom med glädje och intresse.

Tack till vännerna från Sverige som hjälper till med detta vackra uppdrag!

...a new led lamp

Socialsekreterare 

2022.07.04

Marian Marinică