Aktivitetetsrapport 107 januari I från Marian

..collecting donations

..collecting donations

Perioden mellan vecka 106 och 107 var en känsloladdad tid med ovisshet inför framtiden pga att borgmästaren i Viperesti meddelade att han ville renovera de två byggnaderna där vi har hållit till, och att barnen inte skulle kunna komma till dagcentret från 1 januari.

Jag talade med föräldrarna som blev väldigt upprörda och några av dem sade att vi skulle kunna samlas i deras hem. Så från vecka 107 kommer vi att ha aktiviteterna i två av hemmen.

Innan avresan till Viperesti hämtade jag donationer och och fortsatta med att köpa julklappar till dem.

Jag köpte mat till barnen: hamburgare, salami, ost, bröd och äpplen och som julklapp för barnen köpte jag chocklad, kex och bullar. Till deras familjer köpte jag socker, mjöl, majs, ris, pasta och olja.

Det snöade på vägen till Viperesti men jag kom säkert fram.

Jag hade en upplevelse med Herren. Två grannfamiljer vars barn kommer till centret var osams och på trots av att jag bönade och bad dem om att sluta sitt gräl var det en av dem som inte ville låta sin son gå till grannen för att göra läxor där, fast detta var en bra lösning för alla. Nästa dag kom han och sade att vedugnen inte fungerade och pga detta skulle han tillåta sin son att gå hem till grannen. Tack Gud!

Vi började kl 9 i en av familjerna och kl 11 i en annan familj. Barnen hade läxor som de inte hade gjort under lovet, men vi gjorde dem tillsammans. Kl 13 går barnen online med lärarna.

Jag upptäckte ett annat behov. Några barn i 6:an och 8:an har inlärningsproblem, så jag beslöt att hjälpa dem med sina läxor, vilket medför en utvidgning av läxhjälpstiden.

Den här veckan firade barnen min födelsedag, sjöng och gratulerade mig. Jag gav dem chocklad och vi hade det bra tillsammans.

...in visit..,

...in visit..,

Jag gick på hembesök till några som inte hade svarat på telefon och inbjöd dem till att se vart vi finns nu.

Det gick över förväntan väl att hålla aktiviteterna i de två hemmen. Barnen hade en massa läxor och de inte endast gjorde dem, de förstod dem också. Föräldrarna är nöjda och öppna överför det vi gör.

...food donations

...food donations

Jag delade ut maten tll familjerna och donationerna från kyrkan. De var glada och tacksamma.

För att kunna utföra våra aktiviteter under bättre förhållanden behöver vi göra några förbättringar som medför små investeringar. Till exempel behöver vi ett större bord i ett av hemmen och i det andra huset en väggkontakt.

..in the third house with those of the eighth and sixth grade

..in the third house with those of the eighth and sixth grade

Det har varit en jättefin vecka. Tack Gud och tack för hjälpen som kommer från våra svenska vänner!

Extra bilder

...playing time..
...playing time..
in the courtyard of the center
in the courtyard of the center
.Ștefan seven years
.Ștefan seven years