Aktivitetsrapport från Marian vecka 169 september 1

Det var en givare som donerade en madrass som jag ämnar ge till värden för vårt center eftersom hon behöver den för ett av barnen.

Som jag nämnde då jag var i Sverige iapril har jag ökat antalet barn på centret från och med det nya skolårets början. Jag gjorde förberedelser för detta hemma.


Efter ökningen av platser fick jag köpa en plaststol till mig själv. Sedan köpte jag material och rengjorde gummimattorna för barnen på centret.

...more places in our Center

Skolåret startade 11 september. Jag köpte mat till barnen: hamburgare, hot dogs, bröd, äpplen, våtservetter, senap och ketchup.

Jag fyllde bilen och tidigt på morgonen åkte jag till Viperesti, kom säkert fram och startade med att besöka skolan där jag deltog i öppningsceremonin för det nya skolåret. Prästen, polisen och borgmästaren höll tal.

Jag talade med lärarna och barnen och gick till centret där jag lade mat i kylkskået innan jag gav madrassen till familjen. Därefter gick jag tillbaka till skolan för att hämta barnen.

Tisdag kl sex hade vi en välsignad stund med gemenskap där flera barn och några föräldrar fanns med. Vi bad, sjöng och läste liknelsen om den förlorade sonen. Alla barnen lyssnade uppmärksamt eftersom jag hade många exempel från vardagslivet med i berättelsen.

Efter dagen på centret skjutsade jag hem två bröder därför att skolans minibuss inte gick.


Jag besökte några familjer och gav skolmaterial till barnen och köpte en skolväska till ett av barnen.

Jag har också ökat tiden på centret för att lärarna ger barnen så många läxor att de behöver mer tid för att förstå vad de gör och inte bara göra läxorna.

Det var en mycket bra vecka som startade starkt med nya utmaningar, speciellt med de som går iettan.


Tack alla kära vänner i Sverige för att ni bryr er och Gud välsigna er!