Aktivitetsrapport från Marian vecka 118 juni II, 2021

Jag fick donationer i form av kläder, filtar och skor som jag uppbevarade i min källare innan jag äkte till Viperesti. Jag tog också emot personliga gåvor till varje barn på centret från Filadelfiakyrkan i Bukarest. Jag köpte saker att använda under sommarlovet som modellera och färgpennor. Dessutom köpte jag insektsspray, babymat och mat till barnen: hamburgare, ost, pizza, hotdogs, äpplen, nektariner och chokladkakor.

Jag lastade bilen på söndagskvällen och måndag morgon åkte jag till Viperesti på en religiös helgdag (Annandag Pingst) som är en ledig dag. Jag kom säkert fram, satte i gång kylskåpet, lade in maten, sopade centret och sprayade med insektsspray. Sedan tömde jag bilen för donationer, så de kunna sorteras innan de delas ut till familjer. Efter det hämtade jag de två barnen jag hämtar varje dag så de kan komma till centret.

Jag ringde till en ung mamma på 14 år, Maria och gav henne donerade kläder till henne och hennes lille pojke, Rares. Jag gav barnen leksaker och gåvor med anledning av skolavslutningen. De blev väldigt glada!

Barnen fick frukost varje dag och sedan gick de i gång med sina många läxor.

Denna veckan var ovanlig eftersom barnen endast gick till skolan tre av dagarna innan skolavslutningsdagen där de gick med blommor i händerna.

Alla barnen avsluade året med godkända resultat, några med goda resultat och resten med mycket bra betyg för hela skolåret.

Jag räddade en flicka, Alexandra från fjärde klass, från att avsluta sin skolgång som ett resultat av att hon var frånvarande en stor del av året. Jag gjorde regelbundna besök till denna familjen (nio barn), talade med föräldrarna och nästan tvingade dem till att skicka henne till skolan och inte hålla henna hemma för att ta hand om sina yngre syskon. Det var en stor seger, tack Gud!

Föräldrarna som följde med sina barn till centret tackade sina vänner i Sverige som stöttade dem. Några föräldrar tackade också skriftligt. Jag bifogar två exempel. Mamma till Andreea, på nio år: “Tack för ert stöd till centret! Tack för Andreeas resultat som hon har fått med er hjälp! Tack för donationerna jag har fått! ” Mamma till Robert från andra klass: “Vi tackar alla i Sverige som stöttar oss med pengar och utbildning; jag är mycket nöjd med mitt barn sedan han började på centret. Han har ändrat sig till det bättre i skolan, både på lektionerna och i sitt uppförande överför andra barn. Tack för donationerna vi har fått och tack till Herren Jesus! ”