Aktivitetsrapport Vecka 150 november IIInnan jag åkte till Viperesti i vecka 150 fick jag donationer av kläder och jag köpte lite skolmaterial och barnens favoriträtter: hamburgare, korv, skinka, salami, skivad ost, bröd, äpplen,chokladkex, croissanter, ketchup, senap och antibakteriella våt servetter. Jag tog också med de två mattorna som jag täckt med plast hemma för att stå emot vattnet och leran från barnens skor nu under regnperioden och även under vintern. Jag åkte iväg mitt i ett skyfall men kom säkert fram till Viperești. Jag lastade av maten i kylen, gav donationer som skulle sorteras och lämnas samt gick för att hämta Mihaela (4:e klass).

Den här veckan hade barnen mycket läxor att göra och de hade inte klarat sig utan min hjälp, därför är jag nöjd med Centrets effektivitet, och hjälpen av våra svenska vänner. Varje måndags morgon frågar jag barnen hur skolan var, om deras närvaro och vad de lär sig.
Jag gav donationerna till barnen att ta hem. Jag har gett den ekonomiska donationen från Susanna Th. till en familj i svårigheter. I veckan blev jag också uppringd av Troels.
På tisdagskvällen hade vi gemenskapsträff dit både vuxna och barn kom. Vi sjöng, vi bad, vi läste om liknelsen om den hänsynslöse rike mannen och jag pratade lite. Det var väldigt fint.

Ett av barnen hade mycket tandvärk och därför gick han inte gick till skolan på fredagen. Tiden för aktiviteter på Dagcentret, och speciellt tiden för att göra läxor, är kort jämfört med den kunskapsnivå de skaffar sig i skolan. Hemma är det för de flesta ingen som kan hjälpa till med läxor, vilket innebär att endast två gånger i månaden får barnen hjälp med att förstå sina läxor och göra dem ordentligt.
Det var en ansträngande vecka, men ändå en stor

tillfredsställelse att alla barnen kommer med glädje och viljan att lära.Storttack till våra svenska vänner för ert konsekventa engagemang i att hjälpa dessa barn och deras familjer!

 Socialsekreterare26.11.2022

MarianMarinică

 ...waiting for the school bus