Aktivitetsrapport 104, november II, från Marian

...my wife and my son help

...my wife and my son help

Förberedelser: Jag hämtade donationer hemma hos medlemmar från Filadelfiakyrkan i Bukarest: en tvättmaskin, kläder och skor. Dessutom handlade jag mat: pizza, korv, hotdog och hamburgare för lunch och salami, ost, senap, äpplen och bröd för frukost.

Jag anlände säkert i Viperesti där elden var tänt i kaminen och ett av barnen från ettan väntade redan på mig.

..my helper Guță

..my helper Guță

Skolan är online från 13.00 och på morgonen har vi våra aktiviteter på centret 09.30 – 12.30. Barnen kommer kl nio och får frukost innan vi börjar. Före lunch ber barnen och jag tillsammans för maten.

Några av barnen kan arbeta online, men andra kan inte göra så, därför att de inte har det de behöver (t.ex plattor eller nätverk) och de som kan låna dem på skolan är rädda för kostnaden om de skulle gå sönder eller inte fungerar, och sedan finns det några som inte vet hur man gör. Lärarna ger dessa kategorier tryckte hemuppgifter.

Barnen hade många läxor och medan de var på centret blev de lösta och förstådda. Vi fortsatte med att barnen fram till tavlan och där ser jag hur det går framåt med att förstå läxorna.

Det är ganska stort missnöje i Rumänien över att skolorna har stängts ner och nästan alla vill att de öppnar igen. Jag talade med några föräldrar och sade att om deras barn behöver hjälp med läxorna när jag inte är i Viperesti, så kan de ringa till mig på WhatsApp och så kan jag hjälpa dem.

I Viperesti är föräldrarna inte nöjda med utbildningssystemet och programmen som ständigt ändras i enlighet med de önskemål lärarna har.

Alexandras mamma vars barn går i fyran, kom för att fråga mig om jag kunde ta emot hennes barn på centret (hon hade inte varit där sedan september). Jag sade ja och då frågade hon om jag också kunde ta emot Alexandras bror som går i ettan. Jag sade ja till detta också. Efter det berättade hon att ett av hennes barn hade blivit skållad med hett vatten och ligger på lasarettet i Bukarest.

Jag besökte en familj som tvättar i ett tvättkärl och donerade tvättmaskinen till dem.

Det väckte stor glädje och tacksamhet.

Tryck på bilden

Det var en bra vecka i Viperesti. Barnen och föräldrarna är tacksamma till er, kära svenska vänner.

Extra bilder nedan.

..financial donation from Susanne