Aktivitetsrapport från Marian vecka 91 maj 1 2020

Jag har köpt en ny bil och för den hjälp jag har fått och allt annat ni gör vill jag säga ett stort tack från djupet av mitt hjärta. Bilen är en Opel Combo Life 2020, diesel, 1.5 cm2, sexväxlad, 130HK, femsitsig med ett väldigt stort bagageutrymme eftersom sätena i andra raden kan fällas ihop. Det finns till och med plats för möbler. Jag har köpt skyddsplast för bagageutymmet som jag har monterat. Bilen kostade 17.519 euro.

Coronapandemin: 15 maj blev „akutsituationen” i Rumänien avlyst och i stället satte man in en „alertsituation”. Detta innebär ett mer avslappat läge. Till exempel kan man åka i byar utan tillstånd, men det är obligatorisk att bära mask.  Utanför de nämnda områden kan man endast åka med tillstånd och ett klart definierad mål. Offentliga tillställningar, skolor, förskolar, fritidsverksamhet förblir stängda. 

...preparing the lessons for Viperesti

...preparing the lessons for Viperesti

I vecka 91 arbetade jag på internet, hittade, tryckte ut och personliggjorde prov och övningar för klasserna 1-4 i rumänska för barnen från Viperesti. Jag ringde till varje familj och informerade dem om när jag skulle komma. Jag bad dem iordningställa ett bord och två stolar på gården så att jag kunde kontrollera matteproven och övningarna jag gav dem vecka 90.

Jag köpte mat till barnens familjer: ris, socker, mjöl, majsmjöl, bröd, olja, pasta, kex, bullar, äpplen, tvål och pennor.

Jag kom säkert fram till Viperesti där jag kontrollerade och förklarde övningarna som barnen hade gjort inför varje familj. På detta sättet såg föräldrarna hur jag går till väga när jag förklarar för barnen så att de förstår. Föräldrarna uppskattade detta och är tacksamma.

...lesson with Irinel

...lesson with Irinel

..lesson with Andreea

..lesson with Andreea

Några lärare har hört från föräldrarna om de aktiviteter vi håller på med i Viperesti under pandemin – om hjälpen och speciellt det faktum att barnen på centret får prov och övningar och de tyckte verkligen om detta (fru Vasilica, lärare).

...lesson with Rebeca and Izabela

...lesson with Rebeca and Izabela

I varje familj talade jag med dem om Gud och uppmanade dem att be till honom och lita på honom.

..donation from Susanne Th

..donation from Susanne Th

Jag lämnade över den månatliga penninggåvan från Susanna Th till Mihais familj.

Alla familjerna tackade Gud och deras sanna vänner från Sverige för att de inte har lämnat dem nu när det är svårt, men att de tar hand om dem och deras barn.

Se bilder nedan....

Klick på bilden

...lesson with Săndica

...lesson with Luca

x07...lesson with Florin

..lesson with Alexandra

17...lesson with Robert

...lesson with Mihaela

x06...lesson with Cosmin

...lesson with Bela

(Marian säger)

Jag sållar mig till dem och säger TACK SÅ MYCKET!