Vecka 63 (mars 2019 I) aktivititetsrapport från Marian

se extra bilder nedan

Förberedelser: Jag hade mycket att se till. Bytte däck och olja på bilen, handlade och lastade bilen.

Dag 1 Vid ankomsten till Viperesti fann jag en familj och några barn som väntade på mig. De hjalp mig med att tömma bilen. Då resten av barnen kom till centret fick de allihopa fika och gick I gång med läxor I rumänska och matte.

Idag firade vi födelse för Alexandra som blev 10 år.

Till lunch fick de sandwich och apelsiner.

Det kom några föräldrar för att ta emot skänkte saker.

 

..happy Birthday to Alexandra, 10

..happy Birthday to Alexandra, 10

...Cristina and fraction

...Cristina and fraction

Dag 2 Vädret ändrade sig dramatiskt I dag. Vi har haft varma och soliga dagar sedan våren började, men idag var det kallt och snöade. Barnen hade mycket läxor och de blev trötta av allt arbete. Fjärdeklasseleverna lärde sig om vinklar och parallella linjer, bråk och praktiska exempel. De yngsta hade också många uppgifter att lösa. Då de kom till centret fick de fika och till lunch pizza och apelsiner. Eftersom det tar lång tid att förbereda pizzorna hade jag bett en förälder komma och hjälpa till så att jag kunde ta hand om skolämnena I stället. Medan de åt sjöng jag två kristna sånger och det älskar barnen.

Jag gick hem till en familj för att kolla varför ett av barnen inte hade kommit till centret, och jag talade med honom.

...helping the families of the center's children

...helping the families of the center's children

Dag 3 Det var en vanlig dag idag med fler barn än I går. De hade läxor som jag förklarade och vi gjorde dem tillsammans. Några av barnen berättade för mig hur mycket det betyder för dem att komma till dagcentret. De har lärt sig att tänka, att läsa och att lösa uppgifter. På morgonen fick de fika och till lunch hamburgare och apelsiner.

Också idag kom det några föräldrar som fick donerade saker.

Dag 4 Åter igen en dag då barnen kom nöjda dit. De hade mycket att göra och efter det fick de en tid av aktiv avslappning. De kunde läsa böcker, teckna eller måla. Det är något barnen verkligen tycker om och frågar efter.

Barnen fick samma fika och lunch som igår. De gick glada till skolan.

...Teamwork

...Teamwork

Dag 5 Barnen såg fram till dagen I dag eftersom de skulle få pizza till lunch och för att de skulle få en liten gåva (en leksak) om de hade varit på centret varje dag. De hade många läxor som jag hjälpte dem med medan en av föräldrarna hjälpte till med att göra I ordning pizzorna. Det var en liten flicka som skrev ett brev till mig idag där det stod att hon älskar mig för att jag hjälper henne. Några av barnen har ingen pappa och därför ser de mig som en fadersfigur som lär dem massor om hur man ska vara mot andra, hur man ska ställa frågor på ett hövligt sätt och att säga tack när de får något, att be om förlåtelse när de gör något galet, att ha ordning, rena kläder, kroppar och själar, att inte ljuga, inte göra något ont och att hjälpa de som behöver det. Jag har delat upp dem I små grupper där vi talar om sådana saker. Som avslutning på dagen fick barnen teckna och måla.

Det var en bra vecka där barnen lärde sig mycket.

...active pause

...the appreciation message

...working on groups

...mmm...pizza, so good...!
...mmm...pizza, so good...!
07...lesons and lessons...
07...lesons and lessons...
..practical examples of angles
..practical examples of angles
...happy children
...happy children