Aktivitetsrapport från Marian vecka 105 december I 2020

Perioden mellan vecka 104 och 105 var en svår tid för mig och min familj. Vi fick Covid-19 och var följaktigen i karantän. Detta kontrollerades av polisen som ser till att de som är sjuka befinner sig hemma.

Trots detta tog jag emot många donationer under denna tiden och efter avslutad karantän inhandlade jag mat till centret: hamburgare, pizza, bröd, salami, ost, äpplen och apelsiner.

Jag hade telefonkontakt med några av barnen och deras föräldrar angående skolarbete och läxor och barnens del i undervisningen på centret.

 

Jag fyllde bilen och en mycket kall morgon med snö och stark vnd åkte jag i väg till Viperesti. Den dam som tar hand och städning och „uppvärmning” på centret hjälpte mig att tömma bilen tillsammans med en liten pojke, Guta på sju år, som alltid kommer först.

Denna veckan fick barnen frukost varje dag. Några av dem bad om en dobbelt portion. De tyckte om hamburgarna och pizzorna de fick på lunchen och även där bad de om två portioner. Temperaturen på centret är 10-12 grader Celcius. Vedugnen och elementet räcker inte till som värmekälla.

Denna veckan skulle barnen göra hemarbetet de hade fått onlin från lärarna. Några fick gå fram till tavlan, eftersom det verkan som om barnen förstår bättre på det viset och övervinnar fruktan samt växer i självkänsla när de gör så. Varje dag gick barnen hem nöjda med att ha gjort sina läxor och för att de faktiskt förstod förklaringarna.

Återigen yttryckte föräldrarna sin glädje över att det finns någon som hjälper deras barn med hemläxorna. Det är extra viktigt nu när de inte går i skolan och får hjälp där.,

Borgmästaren gav oss ved.

Efter första dagen med snö regnade det så mycket att det påverkade vägarna i Buzau län. Några av föräldrarna skjutsade sina barn till centret på sina cyklar.

Det var en vecka med bra resultat både i skolan och i hemmen.

Jag har tagit emot pengar till julklappar och nästa vecka kommer jag att inhandla dem.

Se extra bildar...

...more warm

...by the stove