Aktivitetsrapport frånViperesti vecka 172 oktober II

Jag tog emot kläder och skor, köpte skolmaterial: pennor, plastfickor, skrivhäften och mat: salami, ost, äpplen, ketchup, bröd och tog med mig böcker från biblioteket.

Då jag kom fram till Viperesti sorterade jag kläder som skulle delas ut senare. Jag kontaktade barnen för att jag upptäckte vid ankomsten att barnen inte har ordinarie skolklasser denna veckan men går på olika aktiviteter. Vi möttes på måndags morgonen för att diskutera planerna angående centet. Jag gav dem skolmaterial, gjorde mat och skjutsade dem till skolan. Vi bestämde tillsammans (också med föräldrarna) att ses på eftermiddagarna efter aktiviteterna i skolan.

...with Mr.Marian's car to school...

På tisdagen åkte jag till skolan och hämtade barnen till centret. Det var redan tid för lunch så jag gjorde i ordning mat och gjorde uppgifter med barnen.

På tisdags kvällen hade vi gemenskap där många barn och vuxna kom. Vi sjöng, bad och talade om människans hjärta som har en dörr på insidan som bara vi kan öppna och om Jesu uppståndelse. Det var bra och vackert och barnen sade att de verkligen tycker om våra samlingar.

Varje dag hade vi en stund med motiverande samtal.

Det hände flera gånger denna veckan att jag fick skjutsa barnen till skolan eftersom minibussen inte kom. Efter veckans slut var det flera barn som bad om hemläxor så de skulle ha något att göra under nästa veckas skollov. Det gladde mig mycket.

Några av barnen bad om att få låna böcker från centrets bibliotek så de kunde läsa dem under lovet.

 ..a little breake

Tack till våra kära vänner i Sverige för att de bryr sig om behövande barn och deras familjer!