Vecka 52 (september II) aktivitetsrapport från Marian

 

Dag 1 … Efter en inköpsrond kvällen innan kom jag fram till centret, lade in maten I kylskåpet och vid tiotiden började barnen komma. De gjorde läxorna och efter det kom föräldrarna och vi talade om vad barnen gör på centret och om deras hemarbete. Barnen fick hamburgare och äpplen till lunch. Jag földe dem över vägen och de gick till skolan.

Det kom en lärare på besök som uttryckte sin uppskattning för det arbete som görs på centret.

Efter det gick jag till skolan och talade med rektorn om vårt arbete och antalet barn som kommer till centret.

Dag 2 Idag kom det fler barn än igår. De hade massor av läxor och barnen var glade att få hjälp med dem innan de gick till skolan. På morgonen fick de fika och till lunch hamburgare och äpplen.

Vi firade födelsedag för Andrei, sjöng och gav honom chocklad.

Idag talade jag med borgmästaren om aktiviteterna på centret, och om några reparationer på lagret som bör göras från kommunens sida.

Jag besökte även skolan där jag talade med en lärare om barnen och om hur vi kan förbättra barnens och föräldrarnas attityd.

Dag 3 Det var en dag med många aktiviteter. Bland annat fick jag förklara matematik och rumänska. Barnen fick äta både på morgonen och till lunch.

En del av barnen halkar efter I sina ämnen och det finns mycket arbete med dem. Några har funktionsnedsättningar och svårt att lära sig teoretiska ämnen.

Jag gick hem till en familj med sju barn. De bor I ett hus I ett rum. Det finns ett till men det är inte klart. De har ingen elektricitet, taket är inte helt, de har inte tillräckligt med sängar, ingen ugn, inget ställe att tvätta kläder, inget kök, inga mattor. Jag kommer att göra vad jag kan för att hjälpa denna familjen. Det finns några saker I Bukarest som jag kan ta med mig nästa gång jag kommer.

..a device for a blind father..

..a device for a blind father..

Dag 4 Idag gick jag till centret tidigt så jag skulle hinna med att trycka ut alla bokstäverna I alfabetet och sätta upp dem på väggen innan barnen kom.

Barnen som går I klassarna 1-4 hade massor av läxor. De fick fika på morgonen och sedan lunch. Vi firade ännu en födelsedag med sång och hon fick en bit chocklad.

Det kom föräldrar som fick humanitär hjälp.

Därefter gick jag till Mihais familj (pappan är blind). Jag hade köpt en högtalare till honom med en minnekarta som hag hade spelat in I Bukarest med Nya Testamentet, så att hela familjen kan lyssna. Vi sjöng tillsamman, vilket de verkligen tyckte om. De är så tacksamma till Gud för tvättmaskinen de har fått.

Dag 5 Idag kom det återigen en lärare på besök. Barnen hade många saker att gå igenom inför ett nationellt prov I rumänska I skolan senare idag. Efter genomgången fick de gå ut och leka lite. Vi sjöng tillsammans också innan de glada I hågen gick till skolan.

Det kom en förälder som fick en symaskin.

Det var en bra vecka där barnen lärte sig mycket.

EXTRA BILDER NEDAN