Aktivitetsrapport 50 (augusti 2018) från Marian

..clean inside

..clean inside

Dag 1 Jag åkte iväg tidigt och kom fram till Viperesti lite före nio och tömde bilen. Då barnen kom fick de hjälpa till med att göra rent sina bänker med rengöringsmedel. Sedan kom några föräldrar och hämtade ut humanitär hjälp. Jag Jag bad ett av barnens föräldrar om att klippa gräset på innergården och ta bort skräp framför lagerlokalen.

Barnen åt frukost och efter det arbetade de med material som jag hade tryckt ut på printern. Vid tolv åt de pizza, hamburgare och frukt.

...clean outside ..cut the grass in the Center garden

...clean outside ..cut the grass in the Center garden

..for our children 's families

..for our children 's families

Dag 2 Det var många aktiviteter idag. Några av barnen anlände med sina föräldrar som fick ta emot kläder och skor och barnen gjorde I ordning frukost till sig själva innan de gick I gång med matteprov för 1-3 klass. Det visade sig att det fanns många hål I deras kunskap och jag förstår att det finns mycket att arbeta på för att fylla I hålen. Vid tolv åt de hamburgare och äpplen.

Idag uppfyllde jag ett löfte jag hade givit barnen för någon tid sedan – nämligen att jag skulle ta med dem på en utflykt där vi kunde leka tillsammans. De tolv som kom till centret I dag fick följa med I bilen och vi åkte iväg. Barnen spelade badminton, boll, tennis med mera. Det var en god atmosfär och barnen trivdes.

..in excursion

..in excursion

...60 km to Florin family

...60 km to Florin family

Dag 3 Idag kom barnen mycket tidigare än vi brukar börja dagen. Aktiviteterna var de samma som vi brukar ha med tester och lunch. Några föräldrar kom och hämtade humanitär hjälp.

Efter det åkte jag sex mil för att besöka Florins familj. Jag fick reda på att de hade stora skulder på sin elektricitetsräkning och gick iväg för att betala denna och se vad jag kan göra.

Dag 4 Idag kom det två nya barn till centret med sin mamma (före kl nio). Deras mamma sade att de kom så tidigt för att de såg så mycket fram emot att få komma till centret. Idag hade vi varierande aktiviteter efter barnens frukost. J De gjorde kalkulationsark och målade och tittade på tecknad film inann de åt pizza och äpplen.

Jag gick på flera hembesök. Först till familjen med åtta barn för att ett av barnen inte hade kommit till centret I dag, men varken hon eller hennes föräldrar var hemma.

Sedan gick jag till Mihais famil (den blinda pappan) för att se om jag skulle kunna koppla in en tvättmaskin som en medlem från Filadelfiiakyrkan har skänkt.

På vägen hem stoppade jag på parkeringen och talade med föräldrarna I tidigare nämda åttabarnsfamiljen om deras dotter. Jag berättade även att jag hade en donation till dem – en barnsäng för den nyfödda I deras familj.s

De berättade för mig att de väntade på besök från barnavårdsnämnden och att deras bebis som föddes förra månaden skulle kunna bli tagit bort från hemmet om bostaden inte ansågs hålla måttet enligt nämndens standard.

..she came as a day of celebration at the Center, in the traditional Romanian shirt

..she came as a day of celebration at the Center, in the traditional Romanian shirt

Dag 5 Idag kom jag till centret halvnio för att förbereda skolmaterial och göra frukost. Barnen kom och vi gick I gång med samma program som vi brukar, men jag gav dem lättare tester än tidigare och efteråt fick de rita och måla innan de såg på berättelser från bibeln.

En av tjejerna kom till centret klädd I en traditionell rumänsk blus som kallas "ie".