Vecka 49 aktivitetsrapport från Viperesti (augusti 2018)

Källaren I mitt hus har omvandlats till lagerlokal för sakerna som har skänkts till Viperesti. Jag lastade in så mycket jag kunde I bilen innan jag startade tidigt måndag morgon.

Dag 1 Jag kom fram vid niotiden och ringde till några föräldrar som kom och hjälpte till med att lasta av humanitärhjälpen och maten för barnen. Barnen kom, jag gjorde I ordning smörgåsar och efter det gjorde vi tester I rumänska och matematik för första, andra och tredje klass.

Föräldrarna tog emot humanitär hjälp. Idag fick en en av familjerna lampor som de hade bett att få.

På kvällen gick jag tillbaka till byn för att besöka en familj som har sex barn varav fyra har mentala funktionsnedsättningar. Jag talade med dem om deras personliga problem och berättade även om Jesus.

Dag 2 Jag gick hemifrån tidigt för att göra I ordning, bre smörgåsar och förbereda tester innan barnen kom.

Det kom en mamma som bad om att få lov att skicka två av sina barn till centret.

Efter två timmars studerande, lekte barnen utomhus, tittade på teve, målade, åt pizza, hamburgare och frukt. Sedan skjutsade jag dem hem.

Jag talade med borgmästaren idag om många av aspekterna rörande veksamheten på dagcentret. Efter det gick jag hem till Mihai familjen med den blinda pappan. Här talade jag om Jesus och lämnade över den månatliga donationen från en givare.

...in visit after time center...

...in visit after time center...

Dag 3 Idag kom det fler barn än igår. Mamman som hade frågat om att hennes barn skulle få gå på centret kom med dem idag. De tillhör en sjubarnsfamilj (fem hemmavarande) och stora sociala problem. Mamman kan varken läsa eller skriva så hon kan inte hjälpa barnen med läxorna de får med sig hem från skolan. Hon fick humanitär hjälp med sig hem som hon verkligen uppskattade. Barnen fick frukost, gjorde läxövningar, målade och titade på teve. Vid tovl fick de pizza, sandwich och frukt.

...a child from the Center, writes the statement instead of the mother who does not know to write

...a child from the Center, writes the statement instead of the mother who does not know to write

...in visit...

...in visit...

Dag 4 Idag gick jag till centret tidigare för att förberade material för NO. Jag bredde smörgåsar med skinka och ost. Det kom många barn idag. Programmet var det samma som igår. Vi avslutade med filmen Jesus från Nasareth.

Jag gick hem till en mycket fattig familj med en ensamstående fembarnsmamma. Jag gick inte innanför – lämnade bara några livsmedel – och gick.

Dag 5 Det var en bra dag idag där barnen kom fulla av glädje till centret. De åt frukost och gick I gång med testerna jag hade tryckt ut på morgonen. Programmet fortsatta som vanligt, men var lite kortare som det brukar vara på fredagar, där vi lägger mer tid ned på kreativa ämnen där de kan rita på fri hand och berätta om bilderna efteråt.

Vid 12 åt de pizza och frukt och gick hem nöjda och glada efter veckans aktiviteter tillsammans.

..fruits from the forest and then sold in the parking.