Aktivitetsrapport från Marian vecka 48 (juli 2018)

Förberedelser: Insamling av humanitär hjälp som förutom kläder, skor och leksaker även innefattade ett kylskåp samt kosmetik och flytande tvål. Jag köpte in mat, desinfektionsmedel, myggspray m.m. Och laddade ned tester och uppgifter från internet. Söndag 15 lastade jag bilen till max under ihållande regn.

Dag 1... Jag gick upp 5:45 och fyllde bilen med mat från mitt kylskåp (hamburgare och pizzaer. Jag kom fram 9.15 och lastade av bilen utan hjälp. Tyvärr var kylskåpet avstängt. Damen som brukar sätta I sladden och ta hand om detta, hade glömt av att sätta igång det, men jag tog in maten I alla fall och tog in alla övriga grejer från bilen, hämtade printern och teven från lagret, gjorde frukost, tryckte ut prov för barnen och desinficerade kontoret. Kl 10 kom barnen med sina föräldrar som fick humanitär hjälp.

Barnen åt frukost och efter det hade de prov I rumänska. Kl 12 fick de färglägga det material jag hade tryckt ut I Bukarest.

Till lunch åt de pizza, hamburgare och äpplen. Idag firade vi Alexandras 8 års födelsedag och hon fick en liten present.

Då barnen hade gått gick jag hem till en familj med åtta barn som fick kylskåpet.

Dag 2 Det fanns inte mycket kvar av barnens blyertspennor så jag gick till affären och köpte nya innan barnen kom och åt frukost. Därefter hade de rumänsk språkundervisning. Det kom nya föräldrar som fick humanitär hjälp. Jag talade med dem om deras barn och om deras andliga väl. Sedan fortsatte vi med samma program som I går.

På eftermiddagen gick jag hem till en familj för att lista ut varför två bröder inte hade kommit till centret och varför deras föräldrar inte svarade på telefon.

Dag 3 Det var en vanlig dag idag, där favoritsysselsättningen var teckning och målning. Efter det fick de se kristna tecknade filmer. Det kom nya föräldrar för att få humanitär hjälp.

Dag 4 Det regnade jättemycket idag med översvämning på många ställen I landet. Jag kom till centret strax efter kl 9 och samtidigt trots att det regnade så mycket kom en 8 års flicka utan paraply eller regnkläder. Jag blev imponerad. Det kom faktiskt fler barn idag än I går.

Vi firade återigen födelsedag. Denna gången var den Irinel, en pojke, som fyllde 8 år. fler barn idag än igår.

Jag gick hem till en familj som har en flicka som kommer till centret. Familjen har sex barn och fyra av dessa har mentala funktionsnedssättningar. Jag gav dem vuxenblöjor och vattentät sänglinne. Jag talade också med dem om Gud och hur viktigt det är att läsa bibeln.

Dag 5 Idag kom den ett nytt barn till centret tillsammans med sin ensamstående mamma. Det är en liten flicka som heter Elena. Hon är mycket klipsk.

Barnen fick frukost och efter det blev det grammatik för de stora och de små tränade skrivstil. Efter det matte. Till lunch blev det pizza, hamburgare och äpplen och efter det kristna filmer. Innan lunch vill barnen alltid gärna be Fadervår.

Nya föräldrar fick humanitär hjälp.