Aktivitetsrapport från Marian vecka 47 (juli 2018)

Förberedelser: Jag kontaktades av en organisation som gav humanitär hjälp I form av kläder, skor och leksaker. Jag samlade också in gåvor från medlemmarna I Filadelfiakyrkan I Bukarest. Dessutom handlade jag mat till dagcentret.

Dag 1 … Jag kom fram till Viperesti kl nio där jag tyvärr var stor oordning på grund av ett party som hade hållits där. Jag var tvungen att ringa till kommunhuset och be dem om att skicka någon som kunde göra ordning och städa, så att jag kunde sätta in matvarorna I kylskåpet..

Tjugo minuter I tio kom de första barnen. Det var en del som inte kom för att de var sjuk; en måste stanna hemma för att passa sina små bröder och en hade trampat på en rostig spik.

..with mustard please.

..with mustard please.

Ett av barnens pappa berättade att hans barn hade gråtit och sagt “Mr Marian kommer inte längre till centret” och att han längtade dit.

Jag gjorde I ordning smörgåsar med skinka och senap innan de gick I gång med prov i matte och rumänska som jag ska gå igenom med dem I morgon. Till lunch fick de pizza och hamburgare och efter det ett äpple vardera.

Det kom några föräldrar som fick humanitär hjälp från lagret.

Dag 2 Idag startade jag arbetet med att trycka ut övningar och efter det gjorde jag frukost. Efter det var det studier fram till lunch (pizza och äpplen).

Det kom familjer för att ta emot humanitär hjälp. Någon från Bukarest ringde mig för att säga att han hade ett kylskåp att donera och vi kom överens om en tid då jag kan hämta det.

...lunch time...

...lunch time...

Dag 3 Dagen startade kl nio där barnen började komma fast vi börjar officiellt kl tio. Kl halv tio fick jag följa hem ett barn som hade skadat sig och inte kunde gå. Det kom många barn I dag som fick frukost och gjorde prov. Vid lunch fick de hamburgare och äpplen. De tittade på filmar av olika slag inklusive kristna tecknade serier. Vi mätte längden på alla och jämförde med förra års längdmätning. Det var kul att se hur mycket de hade växt.

Jag gick på hembesök hos en familj för att undersöka varför barnen inte hade kommit till centret idag.

Jag gick också till kommunhuset för att tala med borgmästaren, men han var inte på kontoret.

...after one year...

...after one year...

Dag 4 Idag fanns det mycket att göra. Kl nio hämtade jag några av barnen med bilen och sedan gjorde vi frukost. Vi fortsatta med tryckte tester eftersom de har stora skriv- och lässvårigheter. Medan de skrev höll jag på med administration. Flera av barnens mammor städade ett av de två lagerrummen.

Det var en flicka som fyllde år idag och vi firade den på dagcentret.

Efter testerna I matte, rumänska och NO lekte barnen utanför innan de fick hamburgare, sandwichs och äpplen.

...caps for children-

...caps for children-

Dag 5 Jag gick till centret innan klockan åtta för att förbereda arbetsmaterial och frukost. Barnen uttryckte sin uppskattning över att vara på centret. De åt och höll på med sina övningar fram till kl elva, då de fick rita och måla, vilket är något de verkligen gillar. Till lunch fick de hamburgare och pizza och efter det en chokladbit. Det var en glad atmosfär. Vi sjöng och innan vi skulle äta bad barnen om att vi skulle be.

Det var en bra vecka. Barnen verkade komma inte bara för att de skulle, men för att de tyckte om det.