Vecka 43 aktivitetsrapport från Marian (7-11 maj 2018)

Förberedelser: Inhämtning av humanitär hjälp, inköp av material och mat till dagcentret.

Dag 1 Jag åkte iväg tidigt och kom fram till Viperesti 09.10. Jag startade omedelbart med att fylla upp kylskåpet och bära in skänkta saker på lagret. Jag fyllde upp en vattentank, gjorde frukost I form av smörgåsar till barnen. Barnen kom på utsatt tid fyllda med entusiasm.

..fill the tank with water...

..fill the tank with water...

Efter frukost startade jag med förklaringar av uppgifterna och de satta I gång.

Vid lunchtid värmde jag hamburgare till barnen. De fick äpplen till efterrätt. Medan de åt bad de mig sjunga kristna sånger.  Föräldrarna som hade lovat hjälpa till med städning kom. Jag talade även med viceborgmästaren om våra aktiviteter.

Barnen hade många uppgifter som de förstod bättre när jag hade förklarat dem (omvandling av och uträkning av liter, gram och meter).

Dag 2 Idag gick jag till affären och köpte pennor och gjorde smörgåsar till barnen. Föräldrarna som skulle städa lagret kom och jag visade dem hur de skulle göra. Sedan satte jag upp ett solskydd på ett av fönstren.

...clean the storehouse...         
      ...sun blinds-

...clean the storehouse...
...sun blinds-

Barnen hade många uppgifter som de förstod bättre när jag hade förklarat dem (omvandling av och uträkning av liter, gram och meter). Idag kom det en lärare på besök som uttryckte sin uppskattning av det arbete vi gör på dagcentret.                         

Jag gick hem till familjen med den blinda pappan för att lämna över den månatliga gåvan från pojkens sponsor.

..clean outside...

..clean outside...

Dag 3 En helt vanlig dag där barnen kom ivriga att lära något nytt eller för att repetera redan inhämtad kunskap. De åt frukost, gjorde läxor, ritade, målade och gick ut I friska luften.

Idag kom föräldrarna och fortsatta med rengöringen av lagret.

Jag gick hem till Florins familj och gav dem engångsblöjor för baby Joseph.

Dag 4 Idag gick jag till centret lite tidigare för att göra smörgåsar. Då barnen kom åt de dem innan de gick I gång med rumänska, franska, matte och geografi. De som gick I ettan fick öva på talen och rumänska bokstäver.

Idag kom en lärare som hade med sig ett uppskattande brev om våra aktiviteter. Då barnen hade slutat jobba med sina uppgifter fick de gå ut och leka. De spelade badminton och sedan fick de hamburgare och frukt, innan jag skjutsade dem till skolan.

Det kom även familjer för att få humanitär hjälp.

Idag gick jag hem till två barn som inte hade kommit till dagcentret. Jag har lagt märke till att föräldrarna lämnar dem hemma så de kan passa sin lillebror när deras föräldrar är på något dagsverke.

Dag 5 Jag gick mycket tidigt till centret för att göra frukost, men innan dess köpat jag mat till Florins familj I affären.

Också idag innan barnen kom fortsatte jag med lite administrativt jobb. Florin klippte en stor buske framför lagret och slängde sopor.

Barnen kom, åt frukost, fick hjälp och löste uppgifter innan de kom ut I friska luften. Återigen kom en lärare på besök.

Idag fick de skapa fritt. De gjorde olika saker av papp och papper. De fick lunch och frukt och gick till skolan.

Även idag kom det familje som fick humanitär hjälp.

Det var en bra vecka med positiva resultat.

Tack så mycket kära svenska vänner!

...clean outside...

...clean outside...