Aktivitetsrapport Viperesti vecka 38 (26 februari – 2 mars 2018)

Dag 1 Det var så svår vinter i dag att skolorna stängde I Bukarest på grund av snö och kyla, men på jag gav mig I alla fall iväg till Viperesti och kom fram 09.40. Jag tömde bilen utan hjälp och lade maten I kylskåpet.

Barnen kom i tid, men innan vi startade dagens övningar gav jag dem mat. Efter läxläsningen fick de en hotdog och två apelsiner vardera och såg en video om Noas ark.

fire wood from Cityhall...-

fire wood from Cityhall...-

Dag 2 Idag var det också kallt och därför gav jag mig iväg lite tidigare än vanligt. På vägen träffade jag en mamma som sade att hon inte ville skicka sina barn i väg till centret för att det var för kallt och att de hade lång väg att gå för att komma dit. Jag erbjöd mig att hämta dem i bilen och hon tog tacksamt emot detta.

Skolan var stängt på grund av kylan men vi fortsatta. Det kom flera barn i dag än i går och det kom två volontärer som hjälpte till på centret. De fick mat och frukt innan vi satte igång med skolarbetet. Jag fick gå till kommunhuset mitt i allt för att hämta ved till dagcentret. Efter det fortsatte vi jobba innan de fick hamburgare och efter det skjutsade jag hem de två pojkarna jag hade hämtat på morgonen. Det var en bra dag där barnen lärde sig en hel del om hur man uppför sig socialt.

..Greetings card for mothers and teachers...-

..Greetings card for mothers and teachers...-

Dag 3 Återigen en kall och snöig dag. Skolan var fortsatt stängt men vi fortsatte. Några av barnen kom med sina föräldrar och andra hämtade jag med bilen. Efter undervisningen fick barnen göra gratulationskort till sina mammor eftersom 1 mars är en speciell dag i Rumänien då mammor och närstående får kort och små gåvor.

De hade fått var sin sandwich på morgonen men innan de gick därifrån fick de hamburgare och äpplen. Ett av barnen vars skolväska hade gått sönder fick en ny och en annan elev som inte hade en vinterkappa fick en. Båda två blev väldigt glada. Jag gjorde också förberedelser inför fredagen då föräldrarna ska få komma och hämta humanitär hjälp.

..soo good!-

..soo good!-

Dag 4 Idag öppnade skolan i Viperesti fast det var mycket kallt ute. Det var också kallt inne på dagcentret på grund av att damen som skulle elda hade blivit hämtat till kommunkontoret för att elda där. Men barnen kom, fick en sandwich och gjorde läxor. Jag får jobba med barnen i fjärde klass med de elementära grundarna i matematik för 2 klass eftersom de inte har tagit undervisningen till sig. När vi var färdiga med detta gjorde några av barnen kort till sina mammor och en annan grupp gjorde kort till sina lärare. Sedan blev det fika och avgång till skolan dit de gick mätta och belåtna. Medan de åt sina hamburgare och apelsiner sjöng jag kristna sånger som barnen gillade.

...before to leave the center...a short time to tablet

...before to leave the center...a short time to tablet

Dag 5 Idag var en vanlig dag. Det kom lite mindre barn än i går eftersom några av dem hade blivit förkylda. Jag hoppas inte det hade samband med att det var så kallt inomhus. De fick mat på morgonen, och gjorde läxor. Det kom en lärare på besök för att få veta om jag visste varför ett av barnen stannade hemma från skolan. Efter läxorna fick barnen låna min telefon och I-pad så de kunde ha lite kul. Det kom även några familjer som fick blöjor och leksaker. Sedan gick barnen till skolan med läraren.

EXTRA BILDER NEDAN

..Book of Books in brake...-

..I am waiting for a little boy for Center.
..I am waiting for a little boy for Center.
...lunch time...-
...lunch time...-