Aktivitetsrapport 25 (20-24 mars 2017)

Dag 1 Jag lastade bilen med hjälp till Viperesti söndag kväll, och måndag morgan bar det iväg. Jag köpte dock fika till barnen på vägen och kom fram vid elvatiden. Jag fick hjälp med att tömma bilen medan barnen anlände till dagcentret. Jag gav en matta till kindergarten och lärarna blev jätteglada. 

Jag hjälpte några av barnen med läxorna samtidigt med att några andra barn löste uppgifter på tavlan. Barnen lämnade tillbaka böckerna de hade lånat från biblioteket. Till slut delade jag ut fika. Efter det kom det några familjer som var uppsatt på hjälplistan för att hämta sådant de behövde.

Sedan besökte jag några familjer där jag delade ut några möbler som hade skänkts. Vi talade om deras situation och behovet av att ta emot Jesus. Nästa besök var hos familjen som har gjort korgarna som ska skickas till Sverige nästa vecka.

Dag 2 Det fanns mycket på programmet idag. Först kom det några hjälpsökande till centret som jag talade med. Jag delade evangeliet med dem. De lyssnade tålmodigt. Jag lovade att jag skulle komma hem till dem och hälsa på. Efter detta kom barnen till centret och jag hjälpte dem med läxorna. De tecknade också lite och sedan fikade vi. Efteråt besökte jag en sexbarnsfamilj som jag talade med om olika vardagsproblem de hade och om barnens skolarbete.

Dag 3 Återigen en underbar och nödvändig dag för de som bor i Viperesti. Några barn kom till centret kl 10. De fick gå och kolla om det fanns kläder eller skor på lagret som passade dem, och till deras stora glädje fann de något. Det kom även några familjer som hämtade saker. Kl 11.30 kom det barn som behövde läxhjälp, och sedan kom det ytterligare några familjer för att hämta ut skänkta saker.

Efter arbetet på centret gick jag hem till en familj med sex barn där pappan är sjuk. Familjen lever av socialhjälp och av att sälja borstar. De samlar bär och säljer dem när det är säsong. Denna familjen är mycket intresserad i att få höra evangeliet, så jag berättade en hel del och sjöng med dem.

Dag 4 Idag kom första barngruppen till centret kl 10. Jag hjälpte dem med franska och engelska och talade med fiickorna om att inte gifta sig för tidigt. Det är inte tillrådligt att gifta sig medan man går i skolan!! De hjälpte mig med att tvätta fönster på lagret, fick fika och fortsatte till skolan.

Det kom nya familjer för att ta emot hjälp och kl 11.30 kom nästa kull barn. Jag kollade igenom deras hemuppgifter, vi tecknade och målade. Då de gick hem kl 13 kom det andra familjer som fick kläder, leksaker m.m.

Dag 5 Första håll barn från klass 5-8 kom kl 10 och jag hjälpte till med engelska (översättning) och rumänska. Då de fortsatte till skolan gick jag med för att bestämma en dag för en fotbollstävling mellan klassarna. Jag köpte priser för tävlingen. Jag talade med rektorn om att presentera mitt antidrogprogram för skolans elever och hur vi kan samarbeta om detta.

Kl 11.30 kom barnen från klass 1-4. Det följde även med en lärare från skolan som jag hade bjudit in, och hon sade att hon var villig att hjälpa barnen på centret som volontär två dagar per vecka.

Ett av barne hade skadat sin hand (hemma) och behövde tvätt och omläggning.

Barnen fick läxhjälp, motiverande råd, lite godsaker och leksaker. De var mycket nöjda och glada.

Efter kl 13 kom det familjer som fick hämta ut skänkta saker.

Jag ringde till Ms. Daniela, viceskolinspektören och informerade om vårt arbete. Hon försäkarede ännu en gång att hon stötter det.

Det var en vecka med mycket gott resultat.