Aktivitetsrapport för Viperesti vecka 12 (22-26 februari 2016)

på väg till Viperesti

på väg till Viperesti

Veckan började med inköp av artiklar för Viperesti som jag lastade på bilen: led-lampor, leksaker, en väggklocka, tvål, handkräm, ris, bönor, bullar o.s.v.

Nya led-lampor, en väggklocka, skolartiklar

Nya led-lampor, en väggklocka, skolartiklar

Vid ankomsten till dagcentret satte jag upp klockan på väggen, tvättade alla armaturer och satte i led-lampor. När barnen och lärarna kom lade de genast märke till förändringen. Jag hjälpte eleverna med läxorna i rumänska och matte och delade ut skolmaterial och bullar.

Efter det besökte jag det romska bostadsområdet där ett barn dog i december. Vi hade ett långt samtal om Guds frälsningsplan, om seder, traditioner och vidskepelse. De lyssnade med stort intresse till evangeliet.

Jag besökte förskolan där 20 barn var samlade och delade ut några av grejorna jag hade med mig. Samtidigt bad jag om en lista med saker de behövde som jag inhandlade senare i veckan och lämnade över: vattenfärg, färgkritor, A4 papper, modellera, lim och saxar.

Grejor till kindergarten

Grejor till kindergarten

En led-lampa till varje hem

En led-lampa till varje hem

Jag satte upp en led-lampa i varje hem i bostadsområdet och pratade med alla. Jag besökte huset där de föräldalösa barnen bor för att se hur det går för dem och hur vi kan fortsätta att hjälpa dem. Dessutom gick jag hem till en familj med åtta barn och berättade om Herren och hans kärlek till människor.

Det flnns många som har möss hemma och jag köpte fyra musfällor.

Jag gick till polisstaionen för att tala med polisen om det romska samhället, om utbildning för barnen, kriminalitet o.s.v.

Jag besökte en ny familj med sex barn varav tre av dessa kommer till dagcentret. Det är barn med en hög potentiala men utan infrastruktur hemma – inget skrivbord, ingenting.... Jag skulle vilja förse dem och andra elever med hjälpmedel.

Mycket fattig sexbarns familj

Mycket fattig sexbarns familj

Jag var på besök i en klass på skolan där jag berättade för barnen hur viktigt det är att lära sig dsciplin och orden. Jag talade med rektorn om många saker angående dagcentret, om behovet av ytterligare en lärare och ämnen som intresserar eleverna, jobb för romerna o.s.v. Rektorn är med i kommunstyrelsen och ställer upp till val som borgmästare i juni. Jag talade även med henne om idén om ett mångfungerande center och det var av stort intresse för henne. Jag bade henne om att presentera projektet på nästa kommunstyrelsemöte för att se hur det skulle tas emot.

EXTRA BILDER

Dagens belöning
Dagens belöning
Godis till barnen i kindergarten
Godis till barnen i kindergarten
Läxhjälp
Läxhjälp
madrass till en rom
madrass till en rom
Matte
Matte

skrivböcker, pennor

Utdelning i dagcentret

Tack så mycket!