Aktivitetsrapport för vecka 11 (25-29 januari 2016)

Arbetet startade flera dagar innan avresan med att hämta upp saker som hade donerats från Filadelfiakyrkan efter mitt upprop i kyrkan om specifika behov för de fattiga familjerna i Viperesti. Det var kläder, skor, barnkärra, två sängar, leksaker, mat, madrasser, schampo, flytande tvål, handkräm o.s.v.

Efter insamlingen började sorteringen. Jag köpte plastsäckar och tillsammans med min familj fyllde jag säckarna med saker till varje familj och märkte dem med familjernas namn. Jag tog bor baksätena i bilen och fyllde upp den till max.

full bil

kläder till alla

schampo, tvål och handkräm

schampo, tvål och handkräm

Då jag kom till Viperesti delade jag ut hjälp till 21 familjer. Detta skedde lugnt och allt togs emot med stor glädje och tacksamhet.

familj där ett barn dog i en eldsvåda i december

familj där ett barn dog i en eldsvåda i december

Jag fick lägga om mina planer för veckan när jag fick veta att det hade hänt en stor tragedi i december, då ett barn på 3,5 år dog efter att ha hittat en tändsticksask under en höstack och gjort upp eld. Det finns ytterligare tre barn i familjen och alla i familjen har naturligtvis berörts djupt av detta. Jag tillbringade flera dagar tillsammans med familjen, uppmuntrade dem och talade om Gud, om Jesus. Det tröstade dem. Jag gav dem också en liten penninggåva och det gladde dem mycket.

Familjen som hade sorg bjöd mig tillbaka och sade att de ville ha hjälp med att ta bort alla dåliga sångar från sin dator och lägga in kristen musik i stället. Det gjorde jag med glädje! Pappan bad mig också om att lägga in bibeln på datorn så de kunde läsa den när de ville och jag visade dem hur man kan lägga in en barnbibel.

Jag köpte tvättbaljor, hinkar och kannor av plast till de tio familjerna på vänster sida av vägen. De blev mycket nöjda. Jag köpte även ett babybadkar.

babybadkar

babybadkar

Eftersom en del familjer har växt i antal och några kvinnor var gravida talade vi om familjeplanering.

I en annan familj var det en mamma på sexton år som hade fött barn för tre veckor sedan. Hon har redan en tvååring.

Jag besökte huset där de föräldralösa barnen bor för att hjälpa till med att montera en säng som hade donerats till dem från Bukarest.

sängbotten skärs till i affären.

säng till föräldralösa

Sängen är för hög

Det fattades några delar till den så jag köpte delarna i Buzau och kom tillbaka för att sätta ihop den. Sängen var för hög för rummet så vi fick skära lite av benen så den passade. Det gick bra. Jag köpte också en träplatta för en dubbelsäng så nu kan de sova gott och har bättre plats i sitt rum.

Sängen monteras

Sängen monteras

Jag besökte dagcentret och hjälpte barnen med deras hemarbete och delade ut croissanter som de tyckte mycket om.

Jag blev glad och tacksam då jag upptäckte att några av barnen som hade problem med frånvaro och stod i fara för att bli avstängda hade börjat att gå till skolan utan att missa några skoldagar efter de samtal vi hade i december om detta.

EXTRA BILDER NEDAN

Sängen lämnas av
Sängen lämnas av
schampo, tvål och handkräm
schampo, tvål och handkräm
kärra
kärra
mat för en mycket fattig familj.
mat för en mycket fattig familj.
hink, balja och kanna
hink, balja och kanna

framför huset

inne i huset

mat till barnen