Aktivitetsrapport vecka 19 (5-9 september 2016)

EXTRA BILDER NEDAN

DAG 1

det fanns inga stolar idag

det fanns inga stolar idag

Jag lastade bilen tidigt på morgonen och körde iväg. Kom fram vid tiotiden och lastade ensam av det jag hade med mig. Kort efter min ankomst kom det många barn (det hade tydligtvis ryktats i byn att jag skulle dela ut skor). Det fanns inga stolar i centret så jag fick ringa till borgmästaren som lovade mig att de skulle finnas där nästa morgon. Jag delade ut matteproven och sedan tittade vi på „Den samaritanska kvinnan”innan vi åt bullar och alla gick glada hem. Efter det kom viceborgmästaren och vi talade om arbetet med barnen som han återigen uttryckte att han tyckte mycket om.

DAG 2

Vid ankomsten till dagcentret ställde jag i ordning stolarna som borgmästaren hade kommit med. Efter det var jag på hembesök hos en ny familj och bjöd in deras barn att komma och vara med. Dagens aktiviteter på centret var matematik, snabbhetstester och att se på tecknad film med David och Goliat. Vi slutade som vanligt med fika. 

Efter programmet i dagcentret gick jag till det romska bostadsområdet där deras ledare håller på att bygga ett nytt tvårums hus av lera och trä. Jag blev väldigt nöjd över att se hönsen från „höne- och tupprogrammet gå omkring och må väl.  

nytt romskt hus byggas
nytt romskt hus byggas
insidan
insidan
jättegott
jättegott
vatten till leran för huset
vatten till leran för huset
hönorna är kvar
hönorna är kvar

DAG 3

Idag började dagen med en motiverande pep-talk inför skolstarten. De verkade uppskatta detta. Det var en travel men också givande dag eftersom barnen förstod matematiken de lärde sig och det var väldigt roligt.

Några flickor (föräldralösa) som hade varit med på sommarskolan hade löss och i morgon kommer jag att gå med dem på apoteket tillsammans med en av deras släktningar så vi kan köpa lösshampoo. Det kom även några familjer som behövde kläder och jag kommer att ge dem det i morgon. Efter lektionerna såg vi två filmer på TV – „Du är värdefull” och „Jesu liv”. Vi slutade med var sin chockladbulle.

DAG 4

 Idag hände det mycket. Barnen fanns utanför centret innan kl 10 (tidigt för dem). Jag gick dock först på apoteket för att köpa lösschampo.

 Lektionerna gick bra. Barnen förstod förklaringarna, tecknade, målade och läste. Vi tittade på del 2 av „Jesu liv” och därefter „historien om Josef” innan vi åt bullar med sylt och chocklad. 

Idag kom det några familjer som fick kläder och skor. Sedan hälste jag på hos några romska familjer och talade med dem om Jesus.

DAG 5

Idag kom det ett par söndagsskollärare från Filadelfiakyrkan i Bukarest och hälsade på. 30 barn delades in i sex åldersgrupper där barnen kunde få särskilt uppmärksamhet. 

De såg på en tecknad film med ett tema som handlade om att tillämpa det man har lärt sig. Sedan fick de skorna jag hade lovat dem och barnens glädje var enorm för skorna var ännu snyggare än de hade föreställt sig och av mycket god kvalitet.

De fick också tandkräm och mössor. 

Alla flickorna fick var sitt hårspänne. Till allra sist blev det bullar med chocklad.

EXTRA BILDER

Bilen lastas i Bukarest

Samma arbete varje dag

Avlastning i Viperesti

Inga stolar i klassrummet

tävling