Aktivitetsrapport vecka 20 (10-14 oktober 2016)

EXTRA BILDER OCH FILM NEDAN

Dag 1 Jag lastade den nya missionsbilen med saker jag hade hämtat hemma hos församlingsmedlemmer från Filadelfiakyrkan och gav mig iväg tidigt på morgonen så jag var framme vid tiotiden. Jag tömde bilen och sedan fyllde jag den med en låda böcker till skolbiblioteket. En lärare på skolen tog ansvar för böckerna. 

Jag besökte klass 0 och lovade barnen att alla skulle få en leksak nästa dag. Jag talade med rektorn om våra aktiviteter för skolbarnen, hjälp till familjer, läxhjälp på dagcentret, hjälp med lösschampo, skor, papper och pennor o.s.v. Det imponerade på henne och hon vill gärna samarbeta med oss via ett protokoll. Jag talade också med henne om ett projekt hon skulle vilja implementera – ett slags klubb med cirklar där man kan göra skulpturer, sy, brodera m.m. Idag kom det också många familjer för att ta emot skänkte saker.

Hål i plåttaket

Hål i plåttaket

Dag 2 Vädret ändrade sig dramatisk och det blev mycket kallt och regnade häftigt. Jag gick på besök i det romska bostadsområdet för att se hur arbetet framskred med det nya huset som en fattig familj håller på att bygga. Huset görs av lera och trä och taket är av metalbitar från det gamla huset. Det regnade in genom hålen.

Jag besökte skolan igen och gav leksaker till cirka 50 barn i två klassar. Leksakerna är menade som en uppmuntran som gör det roligt att gå i skolan. De blev jätteglada.

Leksaker och glädje

Endast leenden

och glädje

och glädje

Saker till behövande

Saker till behövande

Även idag kom det familjer till lagret som fick kläder, skor, leksaker och torkad mjölk. 

Dag 3 Idag kom det många barn till dagcentret trots kylan och regnet. Vi gjorde läxor tillsammans och avslutade arbetet med två bullar varje.

Familjerna fortsatte komma och fick kläder, en barnvagn, skor och torkad mjölk. Jag lämnade flaskan och kaminen till den familj som består av fyra föräldralösa barn (se tidigare rapporter).

Dag 4 Jag besökte rådhuset och talade med borgmästaren. Han berättade att after-school programmet på dagcentret beräknas komma i gång i slutet av november. Jag frågade om jag skulle kunna få fortsätta med veckoprogram varje månad och han sade ja.

Det kom många barn till dagcentret. Jag översåg läxarbetet och vi slutade med bullar. Jag delade ut pennor, en ryggsäck till ett barn som behövde en, och skor till två barn.  

Dag 5 Jag åkte till skolinspektionen för Buzau län för att presentera vårt arbete för den nya huvudinspektör. Jag försökte också träffa den lärare som har uttryckt önskemål om att besöka skolor i Sverige, men hon var på videokonferens med utbildningsministern. Jag besökte en familj efter detta.

Allt i allt var det en vecka med många aktiviteter – särskilt gällande hjälp till familjer i form av skänkta gåvor men också med rådgivning av olika slag.

EXTRA BILDER och FILM

Klar till Viperesti